Hlavní obsah

Ronaldo byl okraden! Obrovská chyba rozhodčích vzala Portugalcům výhru

Mistři Evropy z Portugalska hráli kvalifikační zápas o mistrovství světa 2022 na půdě Srbska a v Bělehradu se děly věci. Favorit nejprve přišel o vedení 2:0, aby nakonec sám mohl na konci zápasu kapitán hostujícího celku Cristiano Ronaldo rozhodnout. Obhodil si brankáře a už se šel radovat, míč přešel brankovou čáru, než k němu stačil obránce Mitrovič doklouzat. Rozhodčí to však neviděl, branku neuznal a ani VAR rozhodnutí neopravil... V zápasech kvalifikace o MS totiž na stadionech není.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo v zápase kvalifikace o MS 2022 se Srbskem.

Článek

Tak tohle si rozhodčí zápasu za rámeček nedají. Dramatický duel v Bělehradu mezi domácím Srbskem a Portugalskem totiž zastínil okamžik z nastaveného času utkání.

Ale popořadě. Fotbalisté z Pyrenejského poloostrova ukázali fotbalový um v prvním poločase, ve kterém dvakrát skóroval Diego Jota, forvard liverpoolského FC. Svěřenci trenéra Santose však fatálně nezvládli úvod druhé půle a dovolili domácím zásluhou Mitroviče a Saviče vyrovnat na 2:2.

Ve vyhroceném závěru utkání poslal rozhodčí Makkelie nejprve pod sprchy beka Fiorentiny Milenkoviče. Pár chvil poté následovala situace, jež bude rezonovat fotbalovým prostředím ještě nějakou chvíli. Ronaldo si perfektně seběhl na dlouhý centr, obhodil gólmana Dmitroviče a už se chystal k oslavě. K míči, který směřoval do branky se ještě pokusil dostat bek Srbů Stefan Mitrovič, leč pozdě.

Balon už byl celým objemem za brankovou čárou, rozhodčí ani jeho asistent však branku neviděli, VAR v kvalifikačních zápasech k dispozici nebyl, a tak se vítězství Portugalců nekonalo. Veškeré diskuze by byly bezpředmětné, pokud by ještě následnou dorážku do poloodkryté branky proměnil Fernandes, jenže i toho "vychytal" srbský hrdina okamžiku Mitrovič.

Ronaldo dostal za diskuze žlutou kartu a po nešťastném okamžiku na rozhodčí gestikuloval, ať radši zápas ukončí. To se také o pár chvilek později stalo a největší hvězda týmu zahodila kapitánskou pásku a odkráčela ze stadionu.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo během utkání se Srbskem v rámci kvalifikace o MS ve fotbale 2022.

Vyjádření na hráčově Instagramu pak bylo všeříkající: "Být kapitánem Portugalska je jedna z největších poct v mém životě. Vždy za reprezentaci nechám na hřišti všechno. Občas jsou tu ale věci, které musíme zkousnout. Zvlášť, když se jedná o to, že byl poškozen celý národní celek. Hlavu vzhůru, postavme se další výzvě," komentoval dění v závěru zápasu Ronaldo.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Cristiano Ronaldo v dresu portugalské reprezentace v kvalifikačním utkání proti Srbsku.

Oba celky tak mají po prvních dvou zápasech na svém kontě čtyři body. Trenér Portugalců Santos navíc v zápase dosáhl zajímavého jubilea, když koučoval už 1000 zápasů v profesionálním fotbale.

Reklama