Hlavní obsah

Šamorín proti Kataru, pro nás je to fotbalový svátek, říká trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po klubu TJ Partizán Domaniža z páté slovenské ligy si Katar vybral za soupeře v přípravě na světový šampionát klub FC ŠTK 1914 Šamorín. Informoval o tom web sportnet.sme.sk s tím, že utkání proti druholigovému Šamorínu odehraje Katar v úterý v rakouském Wiener Neudorf.

Foto: FC ŠTK 1914 Šamorín

Fotbalisté slovenského klubu FC ŠTK 1914 Šamorín se radují z branky.

Článek

Zápas se na žádost Kataru odehraje bez diváků. Nezopakuje se tak atmosféra z utkání proti TJ Partizán Domaniža, kdy z malé slovenské obce přijeli fanoušci do Wiener Neudorf na několika autobusech. Po čestné prohře 0:2 připravili svým hráčům děkovačku, kterou překvapeně sledovali také hráči a členové realizačního týmu Kataru.

Katar nastoupí za 76 dnů na otevírací utkání světového šampionátu. Jako hostitelská země se Katar poprvé v historii představí na mistrovství světa ve fotbale. Hráči se na fotbalový svátek připravují v Rakousku a za soupeře si zatím vybírají slovenské kluby z nižších soutěží. „Řekl jsem hráčům, že je to pro nás svátek fotbalu. Je to výjimečná událost, málokdy se něco takového povede. Všichni se moc těšíme," řekl webu sportnet.sme.sk trenér Šamorínu Michal Kuruc.

Trenér se těší na jinou fotbalovou školu. „Doufám, že si to každý užije a uděláme zajímavý výsledek i nějakou reklamu pro Slovensko," dodal Kuruc. Šamorín je po osmi kolech soutěže na druhém místě, když za vedoucím Púchovem zaostává jen o skóre. „Na tak mladé mužstvo jsou to vynikající výsledky. Pro nás je důležitá liga, utkání s Katarem je bonus," těší se trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.