Hlavní obsah

Šlágr končí smírem, Němci drží naději. Vicemistři dokonali obrat, Belgie zklamala, Kostarika překvapila

Aktualizováno

Šlágr dne končí remízou. Fotbalisté Německa po úvodní prohře s Japonskem 1:2 v neděli večer hráli se Španělskem 1:1 a nezvítězili tak ani ve druhém zápase na mistrovství světa v Kataru. Svěřenci trenéra Hansiho Flicka jsou s jedním bodem ve skupině E poslední. Tým z Pyrenejského poloostrova je v čele se čtyřmi body, Japonsko a Kostarika jsou o bod pozadu. Kostaričané dokázali dnes vyhrát nad Japonskem po gólu Fullera 1:0 a řádně zdramatizovali dění ve skupině. O překvapivou výhru se postaralo Maroko, které zdolalo Belgii 2:0. Chorvatsko dokázalo po ospalém úvodu otočit duel s Kanadou na 4:1 a vystoupalo na první pozici tabulky skupiny F.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Španělsko - NěmeckoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Obě branky večerní bitvy před 68 895 diváky padly po změně stran a postarali se o ně střídající hráči. Španělsko, které vstoupilo ve středu do turnaje svou historicky nejvyšší výhrou na světovém šampionátu 7:0 nad Kostarikou, poslal do vedení v 62. minutě Álvaro Morata. Za Němce srovnal v 83. minutě Niclas Füllkrug.

Německo neprohrálo na MS se Španělskem čtvrtý z pěti zápasů. Účinkování ve skupině zakončí ve čtvrtek proti Kostarice, kdy zároveň Španělsko vyzve Japonsko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

První poločas mezi Španělskem a Německem skončil bez branekVideo: Česká televize

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španěl Alvaro Morata otevřel skóre proti NěmeckuVideo: Česká televize

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němec Niclas Füllkrug vyrovnal proti ŠpanělůmVideo: Česká televize

Japonci šli do zápasu s Kostarikou z pozice jasného favorita.

Zápas dlouho moc pohledných situací nenabídl. Fanoušci se začali více bavit až po pauze. Japonci měli několik šancí, ale nakonec se gólově dokázali prosadit Kostaričané. Záložník Fuller zaskočil devět minut před koncem japonského gólmana a rozhodl utkání. Naději na postup tak mají momentálně všechny týmy skupiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Japonsko - KostarikaVideo: Česká televize

Belgie zklamala

Belgičané si zápas s Marokem rozhodně za rámeček nedají. Zatímco v prvním poločase přečkali krušný moment v jeho závěru, kdy video nakonec soupeřovu branku kvůli ofsajdu neuznalo, ve druhém dějství už ale Maročané mohli slavit. Nejprve se dvacet minut před koncem zápasu trefil z přímého kopu Sabirí, v nastaveném čase pro změnu pečetil vítězství střídající Abuchlál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Belgie - MarokoVideo: Česká televize

Favorizovaná Belgie odmítla možnost zajistit si postup ze skupiny a v tabulce jí po neúplném druhém hracím kole patří druhá pozice. Maroko po vítězství vystoupalo na vedoucí příčku.

Vicemistři poprvé vyhráli, Kanada na postup nedosáhne

Hodně ospale vstoupilo do utkání favorizované Chorvatsko, které potřebovalo konečně zvítězit. Hned ve druhé minutě ale inkasovalo po přesné hlavičce kanadského rychlíka Alphonsa Daviese, který neomylně zakončil mimo dosah brankáře. Chorvaté se až poté začali herně zvedat, první radost jim ale zhatil pomezní sudí kvůli ofsajdu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Chorvatsko - KanadaVideo: Česká televize

V závěru prvního poločasu se přesto děly věci. Nejprve dokázal vyrovnat Andrej Kramarič, před nastaveným časem navíc dokonal obrat Marko Livaja. Chorvatsko pokračovalo ve spanilé jízdě i ve druhém dějství, kde se po řadě šancí znovu prosadil Andrej Kramarič. Kanaďané se na snížení nezmohli, naopak v nastaveném čase počtvrté inkasovali. Kanada tak přišla o naději na postup, naopak Chorvatsko vystoupalo na první místo.

Andrej Kramarič se proti Kanadě prosadil i podruhéVideo: Česká televize

Mistrovství světa ve fotbale:
Skupina E:
Japonsko - Kostarika 0:1
Branka: 81. Fuller
Španělsko - Německo 1:1
Branky: 62. Morata - 83. Füllkrug
Skupina F:
Belgie - Maroko 0:2
Branky: 73. Sabirí, 90.+2 Abuchlál.
Chorvatsko - Kanada 4:1
Branky: 36. a 70. Kramarič, 44. Livaja, 90+4. Majer - 2. Davies
Tabulka skupiny E
1.Španělsko21108:14
2.Japonsko21012:23
3.Kostarika21011:73
4.Německo20112:31
Tabulka skupiny F
1.Chorvatsko21104:14
2.Maroko21102:04
3.Belgie21011:23
4.Kanada20021:50
Pořadí střelců mistrovství světa ve fotbale v Kataru:
3 - Valencia (Ekvádor), Mbappé,
2 - Giroud (oba Francie), Taremí (Írán), Saka (Anglie), Richarlison (Brazílie), Gakpo (Nizozemsko), Messi (Argentina), Kramarič (Chorvatsko), Ferran Torres, Morata,
1 - Olmo, Asensio, Gavi, Soler (všichni Španělsko), Bellingham, Sterling, Rashford, Grealish (všichni Anglie), Ronaldo, Félix, Leao (všichni Portugalsko), Dia, Diédhiou, Dieng (všichni Senegal), Šahrí, S. Davsárí (oba Saúdská Arábie), Doan, Asano (oba Japonsko), A. Ayew, Bukari (oba Ghana), Češmí, Rezajíán (oba Írán), Duke, Goodwin (oba Austrálie), Zieliňski, Lewandowski (oba Polsko), Füllkrug, Gündogan (oba Německo), Abuchlál, Sabirí (oba Maroko), Livaja, Majer (oba Chorvatsko), Rabiot (Francie), Klaassen (Nizozemsko), Weah (USA), Bale (Wales), Batshuayi (Belgie), Embolo (Švýcarsko), Muntarí (Katar), Christensen (Dánsko), Fernández (Argentina), Fuller (Kostarika), Davies (Kanada).
Brankáři s čistým kontem:
2 - Szczesny (Polsko),
1 - Bunú, Kadžuí (oba Maroko), Galíndez (Ekvádor), Noppert (Nizozemsko), Schmeichel (Dánsko), Dahmán (Tunisko), Ochoa (Mexiko), Livakovič (Chorvatsko), Simón (Španělsko), Courtois (Belgie), Sommer (Švýcarsko), Rochet (Uruguay), Kim Sung-kju (Jižní Korea), Alisson (Brazílie), H. Hosejní (Írán), Pickford (Anglie), Turner (USA), Ryan (Austrálie), E. Martínez (Argentina), Navas (Kostarika).

Reklama