Hlavní obsah

Slzy štěstí zatopily Argentinu. Dojatí mistři světa děkovali Bohu i rodinám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emoce se jim skrývat nedařilo a upřímně, asi se o to ani nesnažili. Argentinci si potřetí v historii dokráčeli pro titul z mistrovství světa a během pozápasových rozhovorů byli pořádně naměkko. „Snažil jsem se hlavně zůstat klidný, to je při pokutových kopech nejdůležitější. Jsem hlavně vděčný Bohu a rodině, která mě podporuje celý život, a neskutečně dojatý,“ prohlašoval se slzami na krajíčku penaltový mág a nejlepší brankář turnaje podle FIFA Emiliano Martínez, který svému celku pomohl ke zlatu jak zákrokem v rozstřelu, tak klíčovým zásahem v závěru prodloužení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek

„Vůbec nemám co říct. Věděli jsme, že je možné cokoliv, hráli jsme za celou naši zem. Tohle vítězství věnuji z celého svého srdce rodině," pokračoval na podobné notě záložník Enzo Fernández, který si dokonce odnesl i ocenění pro nejlepšího mladého hráče turnaje.

Po zisku zlaté medaile si pobrečel i trenér Lionel Scaloni. „Dokázali jsme něco naprosto unikátního. Jsem rád, že mohu být u týmu a vděčný úplně všem. Je to neuveřitelný moment pro všechny Argentince," zářil štěstím kouč, který tak po loňském triumfu na Copa América získal se svými svěřenci druhou velkou trofej.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lionel Messi dostal Argentinu v prodloužení do vedeníVideo: Česká televize

„Neuveřitelné. Scaloni nedisponoval prakticky žádnými předchozími zkušenostmi a stejně dokázal něco takového. Navíc i ve finále měl šťastnou ruku, například nasazení Paula Dybaly jen kvůli penaltám se ukázalo být skvělým tahem," chválil bývalý argentinský obránce Paulo Zabaleta.

Jeho krajané pod vedením 44letého trenéra prohráli od července 2019 pouze jednou, a to ve skupině letošního šampionátu se Saúdskou Arábií. „Poslední čtyři roky jsme přesně kvůli tomuto momentu tvrdě pracovali. Je ohromně těžké popsat, jak se cítím, ale minimálně jsem na nás nepopsatelně hrdý," uzavřel středopolař Argentiny Leandro Paredes.

Reklama