Hlavní obsah

Start japonského fotbalisty Enda na MS ohrožuje zranění hlavy

Japonský fotbalista Wataru Endo se nemusí obávat, že přijde o účast na nadcházejícím mistrovství světa. Kapitán Stuttgartu sice utrpěl v úterním zápase německé ligy s Herthou Berlín zranění hlavy, vyšetření v nemocnici ale žádné vážné následky neodhalilo. Start devětadvacetiletého záložníka na šampionátu v Kataru podle vyjádření klubu není bezprostředně ohrožen, pokud se bude zotavovat podle očekávání.

Foto: Issei Kato, Reuters

Brazilec Lucas Paqueta (7) a Japonec Wataru Endo na archivním snímku.

Článek

Endo opustil hřiště zhruba čtvrt hodiny před koncem na nosítkách po srážce s Ivanem Šunjičem při hlavičkovém souboji. Na trávníku byl nejprve několik minut ošetřován a chvíli byl i v bezvědomí.

Podle dočasného trenéra Stuttgartu Michaela Wimmera bylo u Enda podezření na těžký otřes mozku. Sportovní ředitel klubu Sven Mislintat ale ujistil, že hráč nemá nic zlomeného, a jeho start na MS nevyloučil. Žádné komplikace se neobjevily ani během noci, kterou Endo strávil v nemocnici na pozorování, a dnes byl propuštěn do domácího ošetřování.

Absence Enda, s nímž Japonci počítají do základní sestavy, by byla pro trenéra Hadžimeho Morijasua velkou ranou. Z původně oznámené nominace už kvůli zranění vypadl obránce Juta Nakajama, místo něj kouč povolal útočníka Šuta Mačina. Zdravotní problémy nově mají i útočník Bochumi Takuma Asano a obránce Mönchengladbachu Ko Itakura.

Japonsko vstoupí do finálového turnaje v Kataru 23. listopadu zápasem s Německem.

Reklama

Související témata: