Hlavní obsah

Tiskový mluvčí Brazilců zahodil kočičího vetřelce, Vinícius Júnior se jen smál

Fotbalisté Brazílie již netrpělivě vyhlíží čtvrtfinálovou bitvu s Chorvatskem na mistrovství světa, kterou odehrají v pátek od 16 hodin. Na předzápasové tiskové konferenci během řeči jednoho z žolíků Kanárků, Vinícia Júniora, který sděloval své dojmy z dosavadního průběhu šampionátu, došlo k bizarnímu incidentu. Na stůl vyskočila kočka, kterou tiskový mluvčí k údivu všech novinářů zahodil na zem.

Mluvčí Brazilců na tiskové konferenci zahodil kočkuVideo: sntv

 
Článek

Útočník Realu Madrid, který se postaral o úvodní trefu osmifinálového zápasu s Jižní Koreou, sděloval novinářům své dojmy před klíčovým duelem s Chorvatskem, když v tom na stůl před ním vyskočila kočka.

Vedle Vinícia sedící tiskový mluvčí Brazilců ji nejprve podrbal na hlavě, a pak ji chytl oběma rukama za hřbet a odhodil na zem. V překvapeném davu novinářů to jen zašumělo, ale mluvčí jen gestem naznačil něco ve smyslu „Vždyť takhle se to dělá," a pokračovalo se dál. Dvaadvacetiletý útočník se jen zasmál.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Brazilec Vinícius Júnior se nezvanému návštěvníkovi jen zasmál.

Novináře mimo jiné zajímalo, jaký má Vinícius Júnior vztah se svými kouči, Titem v národním týmu a Carlem Ancelottim v Bílém baletu. „Ancelotti mi dal spoustu rad, které mi pomohly k tomu, abych se dostal do základní sestavy Brazílie," řekl fotbalista.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Brazílie - KoreaVideo: Česká televize

„Dodal mi hodně sebedůvěry. Když bylo třeba, přitvrdil. Je pro mě jako otec," přiznal. Mezi oběma kouči vidí určité podobnosti. Nyní doufá, že se v základní jedenáctce objeví i ve čtvrtfinálovém souboji s Chorvatskem.

Reklama