Hlavní obsah

Zahraje si Messi další mistrovství světa? Nevylučuju to, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lionel Messi nevyloučil, že by si mohl zahrát i na mistrovství světa v roce 2026, kde budou argentinští fotbalisté obhajovat loňský titul z Kataru. V době turnaje v USA, Mexiku a Kanadě mu bude 39 let. V rozhovoru s televizní stanicí ESPN Messi uvedl, že nyní jeho myšlenky ohledně reprezentační kariéry směřují jen k mistrovství Jižní Ameriky v příštím roce, kde budou Argentinci rovněž v roli obhájců trofeje.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Lionel Messi s trofejí z mistrovství světa 2022 v Kataru.

Článek

Po triumfu v Kataru Messi uvedl, že šlo o jeho poslední mistrovství světa, ale nyní to tak nevypadá. „Zdálo se, že po loňském mistrovství světa (v reprezentaci) skončím, teď chci být s týmem víc než kdy jindy. Zažíváme mimořádné časy. Chci si to užít naplno, bez přemýšlení, co bude za dva tři roky, což ve fotbale je hodně,“ uvedl nejlepší hráč a druhý nejlepší střelec šampionátu v Kataru, který pro něj byl pátým MS v kariéře. Na šesti světových šampionátech dosud žádný fotbalista nehrál.

„Dokud se budu cítit dobře a budu dál schopen podávat nějaké výkony, půjdu do toho,“ řekl k pokračování v národním mužstvu, za které hraje od roku 2005. „Teď myslím jen na Copu América, abych si tam zahrál. Pak se ukáže, jestli budu i na mistrovství světa, nebo ne. Budu ve věku, v kterém se normálně na mistrovství světa hrát nedá,“ řekl Messi, jemuž se dlouho triumfy s reprezentací vyhýbaly.

Na Copě América předloni uspěl po třech druhých a jednom třetím místě. Z mistrovství světa má také stříbro z roku 2014. „Titul mistra světa mi dodal klid díky vědomí, že ve své profesi mohu dosáhnout všeho,“ uvedla bývalá hvězda Barcelony a Paris St. Germain, která od léta hraje v MLS za Inter Miami.

Reklama