Hlavní obsah

Naštval se na trenéra Šilhavého? Darida otevřeně o konci v reprezentaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Byl to blesk z čistého nebe. Když po neúspěšném čtvrtfinále letošního EURO s Dánskem 31letý záložník Vladimír Darida oznámil, že končí ve fotbalové reprezentaci, vyrojila se spousta spekulací. Podle některých se naštval na trenéra Šilhavého, který ho nenasadil do základu proti Dánům, podle jiných se zase jednalo o reakci na handrkování se o prémiích za vyřazení Nizozemců v osmifinále.

Foto: Sport.cz

Bodlo

Článek

V podcastu Bodlo na serveru Sport.cz bývalý kapitán národního týmu a účastník tří evropských šampionátů tyto fámy vyvrací. Vyjadřuje se také k šancím Čechů v baráži o MS, a také ke svému působení v Hertě Berlín.

„Můj konec v reprezentaci byl asi nečekaný pro hodně lidí. Pro mě a pro rodinu však ne. Přemýšlel jsem nad ním dlouho, rozhodnutí jsem měl v hlavě rok. Kdyby bylo EURO v původním termínu, skončil jsem už o rok dřív," říká Darida.

Od léta se tak plně soustředí na klub. Jenže ani v letošní sezoně Hertha Berlín nezáří, potácí se ve druhé polovině tabulky. V lecčems kopíruje pražskou Spartu. Také je finančně zajištěná, hráči mají skvělý servis i zázemí. Ambice však nenaplňuje. „Věřím ale, že se v Berlíně dočkám pohárů," doufá Darida.

V Německu kroutí devátý rok, v Berlíně žije od léta 2015. Město mu přirostlo k srdci. Nemusí ani příliš cestovat, bydlí poblíž Olympijského stadionu, kde klub hraje domácí zápasy. „Jsme tady s rodinou moc spokojení," rozplývá se 31letý záložník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články