Hlavní obsah

Nevídané gesto fair play! Hvězdný fotbalista poradil sudímu, ať odvolá penaltu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cristiano Ronaldo, jeden z nejlepších fotbalistů všech dob, zahltil sociální sítě během hvězdné kariéry již nesčetněkrát. Góly, asistence, kličky, na to vše jsme už zvyklí, tentokrát ale útočník dokázal, že má v sobě ducha fair play. Ronaldův an-Nasr přivítal v rámci 5. kola asijské Ligy mistrů íránského mistra Persepolis. A hned ve druhé minutě došlo na málo vídaný moment.

Foto: Ahmed Yosri, Reuters

Cristiano Ronaldo na archivním snímku

Článek

Osmatřicetiletý Portugalec po souboji se záložníkem Soroush Rafieim upadl v pokutovém území hostí. Hlavní rozhodčí měl ihned jasno a ukázal na penaltový puntík.

Rodák z Madeiry se však zachoval v duchu fair play a okamžitě ukazoval sudímu, že se o faul nejednalo. Hlavní rozhodčí zápasu, Ma Ning, původem z Číny, se na popud Ronalda a VAR šel podívat na opakovaný záběr na displeji vedle hřiště.

Po zhlédnutí celé situace se Ning rozhodl penaltu zrušit. Úctyhodné gesto Ronalda tak dopadlo na úrodnou půdu, za což mu následně děkovali hráči soupeře. Dalším důležitým momentem zápasu byla červená karta pro domácího obránce Ali Lajamiho. Ta favorizovanému an-Nasru značně zkomplikovala cestu za třemi body, klub z Rijádu nakonec dotáhl zápas k bezbrankové remíze 0:0. V rámci asijské Ligy mistrů se pro an-Nasr jednalo o první ztrátu v tomto ročníku, mrzet to však klub z Rijádu příliš nemuselo, zajistil si totiž postup do play off.

Z osobního hlediska prožívá pětinásobný držitel Zlatého míče výbornou sezonu, během 19 zápasů nasázel 18 branek a zapsal devět asistencí. V ligové tabulce ztrácí jeho an-Nasr po čtrnácti kolech na první Al Hilal čtyři body.

Reklama