Hlavní obsah

Neymar u nás skončil kvůli nevysvětlenému sexuálnímu incidentu, tvrdí Nike

Americká společnost Nike uvedla, že se loni rozloučila s fotbalovou hvězdou Neymarem, protože brazilský útočník odmítl spolupracovat při vyšetřování obvinění, že sexuálně napadl jednu ze zaměstnankyň firmy. Neymar prostřednictvím své mluvčí obvinění odmítl a tvrdí, že spolupráce skončila z komerčních důvodů. Krátce po rozchodu s Nike podepsal smlouvu s Pumou.

Foto: Phil Noble, Reuters

Americká společnost Nike uvedla, že se loni rozloučila s fotbalovou hvězdou Neymarem

Článek

Incident se prý odehrál v roce 2016, zaměstnankyně ho zástupcům firmy ohlásila o dva roky později. Největší světový výrobce sportovního oblečení uvedl, že považuje obvinění za "důvěryhodné", ale nezávislé vyšetřování ho neprokázalo.

"Žádná konkrétní fakta, která by nám umožnila hovořit o této záležitosti věcně, se neobjevila. Bylo by nevhodné, aby Nike přišla s obviněním, aniž by byla schopna to doložit," uvedla firma v prohlášení.

Útočník Paris St. Germain označil obvinění za nepodložené a je připraven se bránit. "Je to velmi zvláštní, že případ, který se měl stát v roce 2016, vyšel najevo až v tuto chvíli," uvedla podle agentury Reuters mluvčí devětadvacetiletého Neymara, který měl s Nike smlouvu 15 let.

Předloni nejdražšího fotbalistu historie obvinila ze znásilnění v pařížském hotelu brazilská modelka. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů zastaveno.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.