Hlavní obsah

Obviněný brazilský fotbalista Alves se dozví rozsudek začátkem února

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku února se uskuteční proces s brazilským fotbalistou Danim Alvesem, který je obviněný ze znásilnění. Od ledna je ve vazbě a soud v Barceloně dnes oznámil, že bude rozhodovat o jeho osudu mezi 5. a 7. únorem. Prokuratura požaduje pro čtyřicetiletého bývalého obránce Barcelony, Paris Saint-Germain i reprezentace devět let vězení.

Foto: Twitter

Ilustrační foto

Článek

Alves byl obviněn, že loni v prosinci v barcelonském nočním klubu ženu sexuálně napadl. Vinu opakovaně popřel, podle něj se sexem souhlasila. Předtím však majitel více než čtyř desítek trofejí, vítěz Copy América či olympijského turnaje dlouho tvrdil, že ji vůbec nezná. Prokuratura také požaduje, aby ženě zaplatil odškodné 150 tisíc eur (asi 3,7 milionu korun).

Během fotbalové kariéry Alves získal 42 trofejí, mimo jiné vyhrál s Barcelonou třikrát Ligu mistrů a šestkrát španělskou ligu. Za Brazílii odehrál 126 utkání, ještě loni v prosinci ji reprezentoval na mistrovství světa v Kataru.

Reklama