Hlavní obsah

Arménci si to špatně vyložili, potvrdil Šmicer, že s Bergrem airbusem neletěli

Praha

Na Camp Nou spolu v neděli večer sledovali El Clásico mezi Barcelonou a madridským Realem, v pondělí se fotbalová dvojčata Vladimír Šmicer a Patrik Berger vracela ze Španělska domů. „Cestu a návštěvu El Clásika jsme měli domluvenou, naplánovanou a zajištěnou dávno dopředu. Stejně jako zpáteční let z Barcelony do Prahy s českými aerolinkami,“ potvrdil Vladimír Šmicer, že zpráva arménských médií o tom, že by Patrik Berger jen souhrou okolností vyvázl z letecké katastrofy v jižní Francii, je bohapustým výmyslem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Šmicer (vlevo) v rozhovoru s mladoboleslavským koučem Karlem Jarolímem, jenž na exhibici svého syna rovněž nebude chybět..

Článek

Samotný Patrik Berger už v pátek ráno dementoval na twitteru informaci arménských médií, že měl původně sedět na palubě německého letounu Airbus A 320, jež v úterý v jižní Francii havarovalo a v jehož troskách zahynulo všech 150 cestujících.

„Všechny komentáře o tom, že jsem měl změnit let, jsou lži," napsal anglicky na twitteru. „Vraceli jsme společně, jak jsme měli původně v plánu, tedy v pondělí," potvrdil jeho fotbalový souputník Vladimír Šmicer.

Na exhibici zvali i Šmicra

„Pravdou je, že nás s Páťou do Arménie na exhibiční loučení s Chorenem Oganesjanem zvali. Jenže já už předtím slíbil Davidu Jarolímovi, že přijedu na  jeho rozlučku do Hamburku, takže jsem se hned omluvil. Patrik  to udělal až po návratu z Barcelony s tím, že se mu v současné situaci let do Jerevanu absolvovat nechce. A v Arménii to nějak podivně smotali," vysvětloval Šmicer dnes v poledne před odletem do Německa.

Zatímco on se Jarolímovy exhibice, která se koná v Hamburku v sobotu v 15 hodin, zúčastní, Patrik Berger do Jerevanu neletěl.

Tam se koná rovněž fotbalový svátek pořádaný u příležitosti lednových šedesátých narozenin arménské fotbalové legendy Chorena Oganesjana, který v barvách někdejší sovětské fotbalové sborné startoval na světovém šampionátu 1982 ve Španělsku i na olympijském turnaji 1980 v Moskvě.

Informační šum v Arménii

Na Republikovém stadiónu proti sobě nastoupí internacionálové někdejší sovětské sborné a výběr světa, jehož dres měli Berger, a původně i Šmicer, obléknout. Spolu s nimi v tomto týmu měli figurovat kupříkladu ruský gólman Dasajev, Brazilci Edilson, Roberto Carlos, Aldair, Francouz Papin, Chorvat Boban, Bulhar Stoičkov, Chilan Zamorano, Italové Gatusso a Materazzi, Fin Litmanen a spol.

„V Arménii si Patrikovu omluvu špatně vysvětlili. Udělali z toho, že měl sedět v havarovaném letadle," potvrdil Šmicer, že šlo o informační šum.

„On dal namísto letu do Jerevanu  přednost golfu, zatímco já mířím na Jarolímovu rozlučku do Hamburku," přidával na pražském letišti.

Reklama

Související témata: