Hlavní obsah

Asijský Fotbalista roku 1988 Rází zemřel po nákaze koronavirem

Bagdád

Ve věku 56 let zemřel po nákaze koronavirem bývalý irácký fotbalový reprezentant Ahmed Rází, autor jediného gólu své země na mistrovství světa a držitel ocenění pro asijského Fotbalistu roku 1988. Jeden z nejlepších hráčů blízkovýchodního státu v historii byl v předminulém týdnu přijat do nemocnice v Bagdádu, poté co byl pozitivně testován na onemocnění covid-19. Po propuštění byl znovu hospitalizován ve čtvrtek kvůli zhoršení zdravotního stavu a v neděli na následky komplikací zemřel. Oznámilo to irácké ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Sport.cz

Bývalý irácký fotbalový reprezentant Ahmed Rází zemřel po nákaze koronavirem.

Článek

Rází nechyběl u dosud jediné účasti irácké reprezentace na světovém šampionátu v roce 1986 v Mexiku. Tým tehdy jeho zásluhou vstřelil jediný gól při porážce s 1:2 s Belgií, domácímu výběru i Paraguayi Iráčané podlehli shodně 0:1.

O dva roky později Rází reprezentoval Irák na olympijských hrách v Soulu, s národním týmem vyhrál Asijské hry (1982) a dvakrát Gulf Cup (1984 a 1988). V roce 1999 byl zařazen do nejlepší asijské jedenáctky minulého století, poté co se v anketě umístil na devátém místě. Za národní tým odehrál 121 zápasů a vstřelil 62 gólů.

Reklama