Hlavní obsah

Basti, Basti! Schweinsteiger s krásnou Annou dobývají Ameriku v hollywoodském stylu

Chicago

Uvítání v hollywoodském stylu. Tisková konference s rozmáchlými kulisami, výkřiky „Basti! Basti!“ z fóra a usmívající se tenisová kráska v přední řadě. Německý fotbalista Bastian Schweinsteiger ve středu zahájil angažmá v klubu Chicago Fire a nenechal nikoho na pochybách, že spolu s manželkou Annou Ivanovičovou budou v Americe patřit k obletovaným párům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bastian Schweinsteiger přichází na tiskovou konferenciVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bastian Schweinsteiger na tréninku s novými spoluhráči

Doma v Německu strávil záložník celou blyštivou kariéru v Bayernu Mnichov. Pak se vydal do Manchesteru United, jenže nový kouč Rudých ďáblů José Mourinho s ním nepočítal, a tak se Bastian Schweinsteiger uprostřed sezóny sbalil a zamířil hledat štěstí do Ameriky.

Dvaatřicetiletý fotbalista se rozhodl těsně před reprezentační pauzou a nedal Albionu ani pořádné sbohem. „Těžká chvíle. Jednalo se o rychlé rozhodnutí a nemohl jsem se ani pořádně rozloučit s týmem. Také se hrál zápas v Middlesbrough a nemohl jsem spoluhráčům nic říct. Nechtěl jsem, aby se soustředili na mě," líčí šampión.

Na Rudé ďábly nezanevřel. „V Manchesteru jsem zažil skvělé časy. Zvláště díky spoluhráčům a dalším zaměstnancům, užil jsem si to," ujišťuje.

Rovnou mezi celebrity MLS

Nyní je tedy jeho novou adresou klub Chicago Fire v zámořské MLS. Podle listu Chicago Tribune podepsal úřadující mistr světa z Brazílie 2014 roční smlouvu s platem 4,5 miliónu dolarů. Schweinsteiger tak bude jedním z deseti nejlépe placených hráčů soutěže.

„V Anglii jsem normálně trénoval. Teď budu potřebovat ještě několik dní, ale cítím, že jsem připraven, kdykoli mě trenér bude potřebovat. Potřebuji více tréninků, abych chytil rytmus a dostal se do formy, do jaké chci, ale moje hlava je v pořádku na více než sto procent," vyhlásil populární Basti, než se přesunul do kabiny k prvnímu tréninku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice