Hlavní obsah

Belgický fotbalista Alderweireld ukončil ve 34 letech reprezentační kariéru

Belgický fotbalový obránce Toby Alderweireld ukončil ve 34 letech reprezentační kariéru. O rozhodnutí držitele bronzu z mistrovství světa 2018 informoval tamní svaz. Současný hráč rodných Antverp, který působil i v Ajaxu Amsterodam, Atléticu Madrid či Tottenhamu, reprezentoval od roku 2009.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michael Krmenčík a Toby Alderweireld z Belgie během utkání kvalifikace MS 2022 v Kataru.

Článek

"Jako malý kluk jsem snil o tom, že budu hrát za národní tým. Jsem velmi vděčný a pyšný na to, že se tento sen stal skutečností. Po 14 letech se můžu ohlédnout zpět. Mám za sebou 127 startů v reprezentaci, tři světové a dva evropské šampionáty a bezpočet nádherných vzpomínek. Bylo to velmi složité rozhodnutí, ale správné," uvedl autor pěti reprezentačních gólů, který se nyní soustředí více na rodinu a působení v klubu.

Na loňském MS v Kataru v minulém roce vypadl s Belgií už ve skupině. Bezprostředně po posledním utkání na turnaji skončil u týmu po šesti letech trenér Roberto Martínez, jehož nahradil italský rodák s německým pasem Domenico Tedesco. Kvalifikaci o postup na ME 2024 zahájí "Rudí ďáblové" 24. března ve Švédsku.

Reklama

Související témata: