Hlavní obsah

Benzemovi hrozí za podíl na vydírání spoluhráče až pět let vězení

Paříž

Až pětileté odnětí svobody hrozí francouzskému fotbalistovi Karimu Benzemovi. Sedmadvacetiletý útočník Realu Madrid byl ve čtvrtek obviněn v souvislosti s vyšetřováním případu vydírání spoluhráče z národního týmu Mathieua Valbueny ze spiknutí a zapojení do kriminální skupiny.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Francouzský fotbalovými útočník Karim Benzema létá v pořádném průšvihu.

Článek

Benzema strávil po středečním výslechu noc ve vazbě a ve čtvrtek si před soudem vyslechl obvinění. Poté byl propuštěn na svobodu, bude ale pod neustálým soudním dohledem a má zakázáno stýkat se s osobami zapojenými do případu, ať už v roli svědků nebo podezřelých.

Trenér národního týmu Didier Deschamps tak až do skončení vyšetřování nemůže povolat oba hráče zároveň do reprezentace. Vzhledem k tomu, že Benzema, jenž je momentálně zraněný, i Valbuena patřili v minulosti ke klíčovým členům týmu, může mít případ velký dopad i na výkon Francie na mistrovství Evropy, které bude v příštím roce hostit.

V souvislosti s případem byl v říjnu na nějaký čas zadržen také bývalý reprezentant Djibril Cissé. Benzemovo jméno se objevilo v průběhu vyšetřování v zachycených odposleších.

Vyšetřování bylo zahájeno v červenci. Policie v Paříži a Marseille zatkla čtyři osoby, které chtěly Valbuenu vydírat pomocí sexuálního videa, natočeného na mobilní telefon.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid