Hlavní obsah

Brazilec Alves stane před soudem kvůli údajnému sexuálnímu napadení

Někdejší hvězdu Barcelony, Paris St. Germain či brazilské fotbalové reprezentace Daniho Alvese čeká ve Španělsku soud kvůli podezření ze sexuálního napadení. Podle agentury AFP mu soudce sdělí obvinění. Termín zahájení procesu není znám. Čtyřicetiletý Alves je od ledna ve vazbě v Barceloně, podle dřívějších zpráv mu hrozí až dvanáctileté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Daniho Alvese čeká ve Španělsku soud kvůli podezření ze sexuálního napadení.

Článek

Alvese, který 40. narozeniny prožil v květnu ve vazbě, obvinila nejmenovaná žena, že ji na konci loňského prosince při návštěvě nočního barcelonského klubu proti její vůli osahával na intimních místech. Policie fotbalistu zadržela v lednu.

Soud poté zamítl všechny žádosti o propuštění na kauci kvůli obavám, že by Alves mohl utéct do Brazílie, která své občany ke stíhání nevydává. Vítěz více než 40 trofejí dlouho provinění odmítal, v dubnu ale ve výpovědi na vlastní žádost před vyšetřujícím soudcem v Barceloně připustil, že měl s údajnou obětí za oboustranného souhlasu sexuální styk.

Kvůli skandálu hráč se 126 starty za reprezentaci přišel o angažmá v mexickém celku UNAM Pumas. Předtím mimo jiné s Barcelonou vybojoval šest titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Někdejší hráč Sevilly nebo Juventusu má ve sbírce také olympijské zlato.

Reklama

Související témata: