Hlavní obsah

Brazílie - Paraguay 0:0, na pen. 4:3Brazílie rozhodla až v penaltách. Zahraje si o finále jihoamerického mistrovství

Porto Alegre/Praha

Fotbalisté Brazílie postoupili do semifinále jihoamerického mistrovství, když po bezbrankovém průběhu čtvrtfinálového duelu s Paraguayí ovládli penaltový rozstřel. Domácí Brazilci se v bitvě o finále utkají s lepším z dvojice Argentina - Venezuela.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Radost fotbalistů Brazíle po postupu do semifinále jihoamerického šampionátu.

Článek

Favorit utkání se proti Paraguaycům střelecky neprosadil, přestože hrál od 58. minuty po vyloučení Fabiana Balbueny dlouhou přesilovku. Penaltový rozstřel ale nakonec vyhrál 4:3. Svůj pokus sice neproměnil Roberto Firminho, ale na straně poražených selhal hned v první sérii penalt Gustavo Gómez a v páté pak Derlis González.

Hrdinou penaltového dramatu se stal Gabriel Jesus, útočník anglického mistra Manchesteru City. Zasloužil se tak o to, že Brazilci mohou dál pomýšlet na první titul na Copě América od roku 2007. V bojích o medaile poté pokaždé chyběli.

V letech 2011 a 2015 totiž Brazilci právě s Paraguayí a na penalty ve čtvrtfinále vypadli. Ve čtvrtek byl souboj vyrovnaný až do chvíle, kdy dostal obránce Balbuena červenou kartu za faul na Firmina na hranici šestnáctky. Sudí původně nařídil penaltu, ale po konzultaci s videem ji odvolal.

Argentina dnes večer (od 21:00 SELČ) vyzve Venezuelu.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:
Čtvrtfinále:
Brazílie - Paraguay 0:0, na pen. 4:3
Penaltu proměnili: Willian, Marquinhos, Coutinho, Gabriel Jesus - Almirón, Valdez, Rojas. Penaltu neproměnili: Firmino - Gómez, González.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen