Hlavní obsah

Brazilská hvězda Rivaldo bude hrát v Uzbekistánu

ATÉNY

Bývalý nejlepší fotbalista světa Brazilec Rivaldo končí v AEK Atény a bude hrát v Uzbekistánu. Šestatřicetiletý záložník uvedl, že dostal od řeckého klubu svolení přestoupit do taškentského týmu PFC Bunjodkor.

Článek

"Doufám, že mi to fanoušci AEK odpustí, ale taková nabídka se nedala odmítnout. Na sklonku kariéry mě potkalo něco hodně dobrého, nemohl jsem říct ne," řekl v rozhovoru pro řecký rozhlas Rivaldo, který chtěl po minulé sezoně ukončit kariéru, ale nakonec se rozhodl dodržet zbytek smlouvy v aténském celku.

Mistr světa z roku 2002 neprozradil, jak lukrativní nabídka ho do bývalé sovětské republiky zlákala. Jeho budoucí zaměstnavatel však nedávno ještě pod názvem PFC Kuruvči lákal kamerunského kanonýra Samuela Eto'a z Barcelony, kterému prý slíbil plat 40 milionů eur.

Rivaldo prožil nejlepší roky své kariéry v Barceloně, s níž dvakrát vyhrál španělskou ligu. Po přestupu do AC Milán jeho hvězda pohasla, přesto s italským klubem zvítězil v Lize mistrů. V roce 1999 byl vyhlášen nejlepším hráčem světa v anketě FIFA a získal i Zlatý míč. V Řecku vyhrál třikrát ligový titul s Olympiakosem Pireus.

Reklama

Související témata: