Hlavní obsah

Brazilská policie našla unesenou sestru fotbalisty Hulka

Brazilská policie po téměř čtyřiadvacetihodinovém pátrání našla mladší sestru fotbalisty Hulka. Dvaadvacetiletou Angeliku Aparecidu Vieiru de Sousaovou, která byla nezvěstná od pondělního odpoledne, objevila hlídka na ulici ve městě Campina Grande.

Foto: Alexandr Demiančuk, Reuters

Rodina Brazilce Hulka si může oddechnout, policie našla jeho nezvěstnou sestru.

Článek

Podle médií sestra útočníka Zenitu Petrohrad vypověděla, že ji cestou z práce unesli dva ozbrojení muži. De Sousaovou vezl manažer podniku a ve chvíli, kdy si na chvíli odskočil, se prý vozu zmocnili únosci. Dívku drželi bezmála 24 hodin, poté se jí podařilo utéct.

De Sousaová byla pohřešována od pondělního odpoledne. Rodina původně policii tvrdila, že s požadavky na propuštění se nikdo neozval. Posléze však úřady požádala, aby do případu nezasahovaly, což podle vyšetřovatelů mohlo znamenat, že ke kontaktu s únosci přece jen došlo.

Únosy příbuzných slavných fotbalistů nejsou v Brazílii ničím výjimečným. V roce 1994 strávil Romáriův otec v zajetí sedm dní, než byl propuštěn. Matka útočníka Robinha byla v rukou únosců v roce 2004 více než měsíc. O rok později byla zajata na několik týdnů matka Luise Fabiana, jen den byla pohřešována matka dalšího útočníka Grafiteho. Několik měsíců naopak v roce 2006 únosci zadržovali sestru Ricarda Oliveiry.

Šestadvacetiletý Hulk, jenž s brazilským národním týmem získal na olympijských hrách v Londýně stříbro, přestoupil v září z FC Porto do Petrohradu. Ruský klub za něho údajně zaplatil 55 miliónů eur, čímž se útočník zařadil mezi nejdražší brazilské fotbalisty.

Reklama

Související témata: