Hlavní obsah

Budu herec, rozhodl se fotbalový bavič Švancara

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalový útočník Slovácka Petr Švancara je znám jako bavič. Nikdy si neodpustí rozehřát fanoušky na stadiónu vtipným řešením fotbalových situací, s míčem dovede překvapit i zkušené zadáky. Novináře i spoluhráče dokáže často rozesmát a nyní se zdá, že bude možná bavit i publikum divadelní. Rád by se totiž stal hercem ve Slováckém divadle.

Článek

„Jsem na Slovácku teprve třetí měsíc a ze všech stran slyším, že lidé jsou tu pyšní na dvě věci. Na fotbal a divadlo. Tomu musím přijít na kloub,“ prohlásil Švancara, který si už vybral z pestrého repertoáru tamního divadla.

„Chtěl bych vidět Rychlé šípy, protože je tam, jak jsem se doslechl, krásná fotbalová scénka. Zajímá mě ale také muzikál Donaha!, kde mi prý dají radu, co dělat, kdybych se stal nezaměstnaným,“ vtipkuje dvaatřicetiletý hráč, jenž v červnu přestoupil do Slovácka z Viktorie Žižkov.

„Vždycky jsem chtěl hrát. Nikdy mě ale nikdo nenechal domluvit a každý si myslel, že chci hrát fotbal. Jenže já jsem chtěl hrát divadlo,“ dodává se smíchem Švancara, jenž si u tuzemských sudích vysloužil nálepku herce - simulanta. Rád totiž padá v pokutovém území soupeře a dožaduje se odpískání pokutového kopu.

Ať myslel Švancara svou narážku na herectví jako další z řady svých vtípků, nebo ne, mezi divadelníky vyvolalo jeho prohlášení nadšení. „Petrův zájem o Slovácké divadlo nás těší a může se spolehnout, že jeho sny proměníme ve skutečnost. Víc ale neprozradím,“ vysvětluje herec a mluvčí divadla Josef Kubáník s tím, že hozená rukavice nezůstane bez odezvy.

Známý komik by se tak už v brzké době mohl dočkat dalšího potěšení, bavit by mohl kromě fotbalových i divadelní fanoušky.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň