Hlavní obsah

Bůh i podvodník. Filmaři natočili strhující portrét prokletého fotbalového génia Maradony

Praha

Diváci se mají na co těšit. Do českých kin přichází film Diego Maradona s výmluvným podtitulem „Rebel. Hrdina. Podvodník. Bůh.“ Filmaři slibují strhující portrét prokletého fotbalového génia, použili záběry z více než 500 hodin dosud nezveřejněných soukromých archivů. Čeští diváci film poprvé uvidí na 54. ročníku MFF Karlovy Vary.

Český trailer k filmu Diego MaradonaVideo: Aerofilms

 
Článek

Bezprostředně po skončení karlovarského filmového festivalu vstoupí do českých kin snímek Diego Maradona. Oscarový režisér Asif Kapadia jím navazuje na své předchozí úspěšné životopisné filmy Senna a Amy. Přináší unikátní vhled do soukromí Diega, milujícího i chybujícího člověka, který svou lidskost většinu života schovával za masku Maradony - jednoho z nejslavnějších fotbalistů všech dob.

Film byl ve světové premiéře uveden na festivalu v Cannes. Do českých kin se rozběhne od 8. července v rámci přehlídky Vary ve vašem kině.

Foto: Sport.cz

Slavný Diego Maradona kvůli zdravotním problémům ukončil angažmá v mexickém klubu Dorados.

Režisér se dostal mimořádnému fotbalistovi doslova pod kůži. Představuje Maradonu jako lidskou bytost, která zaujme nejen fanoušky, ale i ty, kdo se o fotbal vůbec nezajímají.

Záběry, které dosud nikdo neviděl

„Uvidíte záběry z jeho rodinného života, tréninku. Je tam záběr na okamžik před finálovým zápasem MS 1986, jak Diego hecuje tým, záběr ze šatny, když Neapol poprvé vyhrála národní ligu. Většinu z toho dosud nikdo neviděl, odhaluje to důležité aspekty jeho charakteru," avizuje Kapadia.

I fotbalové záběry jsou pozoruhodné a odhalují Maradonovo kouzelnické umění na trávníku. „Měl rychlost a techniku a dokázal mezi nimi najít rovnováhu, díky níž porazil jakéhokoli protivníka. Přišlo nám, že intimní záběry působí jako cesta do jeho nitra. Byla to každodenní, prostá realita onoho magického neapolského období a my ji měli přímo před nosem. Hrozně moc jsem chtěl jeho příběh vyprávět," líčí Kapadia.

Reklama