Hlavní obsah

Cantonův plán na zničení bank nevyšel

PAŘÍŽ

Plán zničit banky fotbalové legendě Eriku Cantonovi nevyšel. Bývalý kapitán Manchesteru United minulý týden vyzval lidi, aby dnes hromadně vybrali své účty, a tím položili bankovní domy, které podle něj vytvářejí "zkorumpovaný a kriminální systém" a mohou za globální ekonomickou krizi. Na sociálních sítích na internetu slíbili svou účast při této diverzní akci tisíce lidí, ale nakonec byla odezva slabá.

Foto: www.dagbladet.no

Bývalý hráč Manchesteru United Eric Cantona

Článek

"Žádné změny oproti normálu jsme nezaznamenali," uvedl mluvčí francouzské banky Credit Lyonnais. V reklamním spotu právě této společnosti letos účinkovala Cantonova manželka Rachida Brakniová, což protestní akci nazvané "Útok na banky" na důvěryhodnosti nepřidalo.

Šéf ministrů financí eurozóny Jean-Claude Juncker označil Cantonovu kampaň za nezodpovědnou. "Mám z finančního sektoru různé pocity, ale tahle akce je naprosto nezodpovědná," uvedl Juncker, který je zároveň lucemburským premiérem.

Čtyřiačtyřicetiletý Cantona, jenž se po skončení fotbalové kariéry vrhl na hereckou dráhu, slíbil, že také vybere svá konta. Jeho výzvu kritizoval i francouzský ministr rozpočtu François Baroin. "Bylo by to komické, kdyby to nebylo tragické," řekl.

Podle eurokomisaře pro hospodářské a měnové záležitosti Olliho Rehna by se měl Cantona držet věcí, kterým rozumí. "Myslím, že je lepší fotbalista než ekonom," prohlásil.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.