Hlavní obsah

Chrudim vstoupila do čtvrtfinále Futsal Cupu porážkou s Lvovem

PARDUBICE

Futsalisté Chrudimi prohráli v úvodním utkání čtvrtfinálové skupiny Futsal Cupu s ukrajinským Lvovem 2:4 a hodně si tak zkomplikovali svůj sen, že se jako první český celek podívají do čtyřčlenného finále nejprestižnější evropské klubové soutěže. České šampióny ve čtvrtek v pardubické ČEZ Areně srazily tři branky inkasované v prvním poločase během pouhých 48 sekund.

Článek

V pátek svěřenci kouče Oty Stejskala musejí bezpodmínečně porazit slovinský Puntar, který ve čtvrtek podlehl 0:3 obhájcům titulu a největším favoritům z celku Interviú Madrid. Ze čtyřčlenné skupiny se do finále Futsal Cupu kvalifikuje pouze její vítěz.

Postupové vyhlídky Východočechů tak dostaly vážné trhliny hned v prvním zápase, protože Chrudim tušila, že se Lvovem nesmí zaváhat. Zápas přitom Chrudim odstartovala lépe a po šesti minutách ji poslal do vedení Kopecký, ale pak ukrajinští šampioni ukázali dokonalý trojitý úder, z něhož se už Stejskalův tým neoklepal.

Brazilec Cacau si nejprve do vlastní branky srazil přihrávku ze strany, vzápětí se Legčanov prosadil po rohovém kopu a Kondraťjuk zakončil 48 smolných chrudimských vteřin přesným volejem. Chrudim se pak snažila, ale Lvov dlouho pozorně bránil.

Naději domácím vrátil až přesný zásah další brazilské akvizice Maxe v 28. minutě. Hosty kontaktní gól vystrašil a pak měli štěstí, když Vladyka a Sluka svými pokusy označkovali tyčku a břevno.

Tři minuty před koncem se chrudimští rozhodli pro riskantní hru bez brankáře, ale minutu před vypršením základní hrací doby doplatili na školáckou chybu Cacaua. Ten vběhl na hřiště s nepovoleným rozlišovacím dresem, po druhé žluté kartě byl vyloučen a domácí pak už v závěrečných 70 vteřinách byli od vyrovnání, které by jim uchovalo větší naději pro další zápasy, hodně daleko.

Čtvrtfinále Futsal Cupu v Pardubicích:
Era-Pack Chrudim - FC Time Lvov 2:4 (1:3)
Branky: 6. Kopecký, 28. Max - 8. vlastní Cacau, 8. Legčanov, 9. Kondraťuk, 40. Bondar.
Sestava Chrudimi: Meller - Max, Kopecký, Cacau, Pica Pau, Vladyka, Rešetár, M. Mareš, Sluka, Mikan, Kroulík, Hlouš. Trenér: Stejskal.
Interviú Madrid - Puntar 3:0.

Reklama

Související témata: