Hlavní obsah

Další zářez! Skončila komedie 14. kola ČFL, znělo stadionem. Asistenta bleskově vyhodili

Aktualizováno

Jeden průšvih nestačí. Česká fotbalová liga, třetí nejvyšší soutěž, má na triku další ostudu. Sotva trochu opadlo zděšení po utkání Živanice-Písek 1:0, které se hrubě nevyvedlo sudímu Josefu Váňovi, už se řeší další zářez. Tentokrát ve prospěch Vyšehradu na půdě Litoměřicka. Pražané v sobotu odpoledne vyhráli 1:0, když gól vstřelili z jasného ofsajdu, který však nebyl odmáván. „Skončila nám komedie 14. kola České fotbalové ligy. V hlavní roli pan Milan Makovička, Miroslav Novotný a Michal Urban,“ shrnul zápas hlasatel na stadionu. A domácí se zlobili.

Foto: FK Litoměřicko

Fotbalisté Litoměřicka prohráli doma s Vyšehradem 0:1 a hodně se zlobili na rozhodčího.

Článek

Příslušná komise rozhodčích po vyhodnocení videozáznamu z utkání reagovala nezvykle rychle. Vyhazovem... Už v neděli asistenta Novotného přeřadila po uznání neregulérní branky a ovlivnění výsledku do působnosti nižšího řídícího orgánu. Bude tedy k dispozici pro krajské soutěže. Alespoň to tak stojí na stránkách FAČR v komuniké z hlasování per rollam (oběžníkem) o příslušném případu.

Vyšehrad, se známým funkcionářem Romanem Rogozem v roli sportovního ředitele, šel do vedení ve 33. minutě (na videu v čase 45:30). Na bránu Litoměřicka vypálil Drobílek, gólman míč vyrazil a pro střelce Čapka už nebyl problém skórovat. Kdyby nestál pár metrů v ofsajdu, bylo by vše v pořádku. Jenže asistent prohřešek nesignalizoval a hosté mohli slavit.

Severočeši se mohli zlobit i ve druhé půli. Nejprve chtěli v 82. minutě zahrávat penaltu po střetu litoměřického Vernera s bránícím Krejdlem. To se poroučel domácí hráč v pokutovém území k zemi, ale zkušený arbitr Makovička nepískal.

V tomto případě komise vedená Martinem Schröterem konstatovala bez dalšího, že rozhodčí se dopustil hrubé chyby. A ještě jeden důsledek. V sídle FAČR je asi rušno. Zatímco jindy je delegace rozhodčích na příští kolo touto dobou dávno známá, ještě v pondělním odpoledni obsazení zápasů dalšího víkendového dějství nebylo zveřejněno, resp. bylo podle všeho staženo a dělá se nanovo.

Na hřišti emoce planuly ještě po zmíněném zápase. Když se po půlminutě nastavení rozlehl areálem Makovičkův hvizd, jímž ukončil utkání, sbíhali se k němu fotbalisté Litoměřic, jako by měl v píšťalce magnet. Cítili křivdu. Pocit zmaru jen podtrhl domácí hlasatel, který zápas označil za komedii.

Při odchodu do kabin došlo i ke strkanici hráčů, kde se jeden z vyšehradských hráčů brání ataku slovy, že za výkon arbitra on ani nikdo z jeho spoluhráčů neodpovídá. „Copak já za to můžu?“ je slyšet na záznamu. Na výsledku už se každopádně nic měnit nebude a Vyšehrad je po vítězství 1:0 na druhém místě tabulky.

O problematickém utkání Živanice–Písek si můžete přečíst ZDE, rozhovor s živanickým hráčem Ondřejem Herzánem pak ZDE.

Reklama

Související témata: