Hlavní obsah

Drama paraguayského hrdiny! Euforii vystřídal hluboký žal

Concepción

Útočník Derlis González byl jedním z protagonistů čtvrtfinálové bitvy na mistrovství Jižní Ameriky, v němž fotbalisté Paraguaye i díky jeho dvěma úspěšným penaltovým exekucím vyřadili favorizované Brazilce. Oslavy na trávníku však vzápětí vystřídala tragická zpráva! Strýc hrdiny paraguayského výběru zemřel krátce poté, co González poslal v rozstřelu mezi poslední čtyři týmy šampionátu v Chile. Podle serveru goal.com podlehl infarktu.

Derlis González poslal Paraguay do semifinále Copa América

 
Článek

Jednadvacetiletý talent nejprve v 72. minutě vyrovnal stav na 1:1 z penalty nařízené za hru rukou Thiaga Silvy a suverénně proměnil i rozhodující pokutový kop v rozstřelu, v němž na brazilské straně neuspěli Everton Ribeiro a Douglas Costa.

Euforii ze senzačního triumfu však vzápětí zkalila krutá novina. Fotbalistova strýce, který zápas sledoval doma u televize, krátce po postupové trefě synovce postihl rozsáhlý infarkt. Přivolaní lékaři už mu nedokázali pomoci.

„Proč dnes, strýčku? Proč? Opustil jsi mne poté, co Tvoje srdce neuneslo tolik radosti a štěstí, které jsem Ti způsobil. Nemůžu tomu uvěřit," napsal na Twitteru zdrcený spoluhráč Tomáše Vaclíka a Marka Suchého z Basileje.

Paraguay bude hrát v semifinále s Argentinou, druhou dvojici na Copě América tvoří Chile a Peru.

Reklama