Hlavní obsah

Eden může hostit finále fotbalové Ligy mistryň v roce 2021

Praha
Aktualizováno

Stadion fotbalové Slavie v Edenu by mohl v roce 2021 hostit finále Ligy mistryň. Jediným soupeřem Prahy v boji o přidělení pořadatelství je švédský Göteborg. Oznámila to dnes UEFA, jež v nedávné minulosti svěřila české metropoli evropský Superpohár, o který se právě v Eden Areně před pěti lety utkaly Bayern Mnichov s Chelsea.

Foto: Profimedia.cz

Eden může hostit finále fotbalové Ligy mistryň v roce 2021

Článek

"Vnímáme stále rostoucí popularitu ženského fotbalu v České republice, pražská Slavia má navíc velmi úspěšný ženský tým, který se v posledních sezonách výrazně prosazuje právě v Lize mistryň, a také proto by Edenu takový zápas slušel," uvedl v prohlášení generální sekretář české fotbalové asociace Rudolf Řepka.

"Pokud bychom uspěli, byla by to fantastická událost pro celý český fotbal a další velká vzpruha pro jeho už zmíněnou ženskou část," řekl Řepka. "Uvědomujeme si, že čelíme velmi silnému protivníkovi. Švédský ženský fotbal znamená absolutní světovou špičku a je zřejmé, že také jeho kandidatura bude mít velkou sílu," dodal.

V Lize mistryň se v poslední době z českých klubů prosazuje téměř výhradně jen Slavia. Pražanky dnes přešly přes švédský Rosengard a potřetí si zahrají čtvrtfinále. Dál se nikdy nedostaly.

"Mohli by nás nasadit rovnou do finále, to by bylo parádní. Nebo by od vedení mohla padnout nějaká prémie pro nás," žertoval slávistický trenér Pavel Medynský. "Teď je to na Ferencvárosi v Maďarsku, tak proč by to nemohlo být v Praze? Krásný stadion, svou váhu by to určitě mělo," řekl novinářům.

Finále Ligy mistrů za tři roky chtějí uspořádat Mnichov a Petrohrad. O finálový zápas Evropské ligy se ucházejí Vídeň, Tbilisi a Sevilla. Na pořádání Superpoháru v roce 2021 kandidují Minsk, Helsinky, Belfast a Charkov.

Závazné přihlášky musejí zájemci podat do 15. února příštího roku. V květnu pak výkonný výbor UEFA rozhodne o pořadatelích.

Reklama

Související témata: