Hlavní obsah

FIFA upozornila Platiniho, že se nemůže hned odvolat k CAS

Curych

Mezinárodní federace FIFA upozornila Michela Platiniho, že nemůže urychlit svůj odvolací proces proti osmiletému zákazu působení ve fotbale tím, že se rovnou obrátí na Arbitrážní soud pro sport (CAS) v Lausanne. Nejprve totiž musí jeho případné odvolání projít příslušnou komisí FIFA.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Michel Platini na snímku z května 2015.

Článek

Šéfa UEFA Platiniho tlačí čas, neboť by se chtěl 26. února zúčastnit voleb prezidenta FIFA, v jejímž čele skončí Sepp Blatter. Podle pravidel FIFA musí být seznam kandidátů definitivně uzavřen měsíc před volbou.

Bývalý vynikající francouzský fotbalista chtěl proto podle agentury AP proces zrychlit odvoláním k CAS. FIFA však dnes uvedla, že Platiniho informovala, že případ musí nejprve projít její odvolací komisí.

Platinimu a Blatterovi zakázala v pondělí FIFA na osm let působit ve fotbale kvůli neetickému chování. Trest je důsledkem pochybné finanční transakce mezi oběma funkcionáři. Platini v roce 2011 dostal od Blattera dva milióny švýcarských franků, údajně za poradenskou činnost. O transakci ale neexistuje žádný doklad.

Oba vrcholní funkcionáři uvedli, že se suspendací nesouhlasí, a chtějí se proti ní odvolat.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.