Hlavní obsah

Film o legendárním Pelém zažil světovou premiéru. Podívejte se na lákavou upoutávku

Je považován za nejlepšího fotbalistu všech dob a jednoho z nejslavnějších sportovců 20. století. Legendární útočník Edson Arantes do Nascimento známý jako Pelé vyhrál s reprezentací Brazílie třikrát mistrovství světa a v kariéře nastřílel více než 1000 gólů. Úchvatný příběh o tom, jak sedmnáctiletý chlapec z chudé rodiny dobyl fotbalový svět, si nyní mohou fanoušci vychutnat po celém světě. Film s názvem "Pelé: zrození legendy" měl premiéru již v sobotu na festivalu Tribeca v New Yorku.

Upoutávka na film Pelé: Zrození legendy.Video: IFC Films, Reuters

 
Článek

Pelého příběh zaujal americký Hollywood. Bratři Michael a Jeff Zimbalistovi se rozhodli natočit snímek, jenž mapuje jeho fotbalovou dráhu a raketový vzestup talentovaného Brazilce až ke slávě.

Film představil mladé herecké talenty Kevina de Paula a Leonarda Carvalha. První z nich představuje Pelého ve věku od 13 do 17 let, druhý pak desetiletého budoucího fotbalistu.

"Jejich výkony byly jakž takž ... Jsou ošklivější než já, když jsem byl mladý," žertoval Pelé na tiskové konferenci v New Yorku. Poté už zvážněl a oba mladé herce pochválil. "Bylo to překvapení. Myslím to vážně, byli pro mě velkým překvapením, role se zhostili velmi dobře," ocenil jejich výkony dvaasedmdesátiletý Pelé.

V obsazení nechybí ani známý brazilský zpěvák Seu Jorge (Jorge Mario da Silva), nebo třeba herci Vincent D'Onofrio a Diego Boneta.

Reklama

Související témata: