Hlavní obsah

Fotbal, jaký svět neviděl. Zářil by v něm Ronaldo?

Takový fotbal jste asi ještě neviděli. Cíl zůstává stejný, dát soupeři gól, ale tím veškerá podobnost končí. Na hřišti totiž proti sobě bojují hráči, kteří mají místo klasických dresů jakousi nafouknutou bublinu. Díky ní dochází často ke kontaktu a k vidění jsou hodně kuriózní a úsměvné situace. V Rusku tenhle sport vyzkoušeli v rámci propagace blížícího se MS ve fotbale. U téhle hry je prý hlavní dobře se pobavit.

Ruské děti hrají fotbal v nafukovacích koulíchVideo: Reuters

 
Článek

Fotbal, ve kterém nastupují proti sobě hráči v roli nafouknutých kuliček, prý vymysleli v Norsku a Rusové si jej jen na chvíli vypůjčili. „Nechtěli jsme, aby to vypadalo, že je to narážka na naše reprezentanty. I když to občas vypadá, že jsou ze dřeva, na hřišti se jen procházejí a berou peníze za nic," směje se Alen Chalilov, jeden z hráčů, který si nový sport v Rusku vyzkoušel. „Ale myslím, že kdyby měli místo dresu tyhle bubliny, tak budou simulovat méně."

Pravdou je, a ukazuje to i video, že občas hráči nemají ani snahu zasáhnout míč. Spíš jim jde o srážku se soupeřem, který pak odletí a o zábavu je postaráno.

Reklama

Související témata: