Hlavní obsah

Fotbal je konzervativní, volba hrozí patem, varuje Duba

Praha
Aktualizováno

Šéf Ondrášovky prvním mužem českého fotbalu nebude. Libor Duba vypadl ze hry po prvním kole volby nového předsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR). „Věděl jsem, na čem jsem. Měl jsem avíza, že podpora bude směřovat k vyššímu kompromisu. Mrzí mě, že jsem delegáty víc nepřesvědčil, že bych mohl představovat změnu. Ukázalo se, že prostředí je konzervativní,“ komentuje výsledky prvního kola, v němž získal jen tři hlasy v české komoře a žádný v moravské.

Neúspěšný kandidát Libor DubaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Současné vedení FAČR k patu na Valné hromadě

Roman Berbr přichází na Valnou hromadu FAČR

Miroslav Jansta na Valné hromadě FAČR

Martin Malík o patové situaci na Valné hromadě FAČR

Petr Fousek po Valné hromadě FAČR

Dostal se mimo hru, zbytek valné hromady bude sledovat s mírným pesimismem.

„Pan Malík má výrazně větší podporu v Čechách, pan Fousek zase na Moravě. Situace vypadá patově. Varoval jsem předem, že pat nechceme, protože potřebujeme zvolit již dnes nového předsedu," poukazuje Libor Duba.

Hladkou porážku přisuzuje do značné míry konzervatismu delegátů.

„Vystupoval jsem jako změna, která možná představovala až moc velkou dynamiku..." usmívá se. „Ale udělal jsem správně, že jsem do toho šel. Spousta témat se otevřela. Hlavní je vyřešit finanční situaci, ať už vyhraje kdokoliv," zdůrazňuje Duba.

Neskrývá, že z konkurentů je mu bližší Malík. „Má větší vazby na partnery a část programu jsme měli obdobnou. Pokud tam je někdo, kdo se 24 let pohybuje u fotbalu, tak mi to jako dynamická změna, po které všichni volají, nepřipadá," říká šéf firmy Ondrášovka, která fotbal dlouhodobě sponzoruje.

Reklama