Hlavní obsah

Fotbalista s kulkou v hlavě dostal další angažmá

Sao Paulo

Bývalý paraguayský reprezentant Salvador Cabaňas znovu získal angažmá a s kulkou v hlavě si může zahrát nižší fotbalovou soutěž v Brazílii. Třiatřicetiletý útočník podepsal smlouvu s týmem Tanabi ze státu Sao Paulo působícím ve čtvrté lize. Klub nezastírá, že Cabaňasův příchod je i reklamou.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý paraguayský fotbalový reprezentant Salvador Cabaňas.

Článek

Cabaňas, jenž byl postřelen do hlavy v lednu 2010 při potyčce v baru v Mexiku, se smluvně zavázal odehrát za Tanabi zatím jen tři zápasy během tří měsíců. Klub se ale bude snažit spolupráci prodloužit, pokud přiláká další sponzory. "Dáváme mu šanci začít znovu. Pokud bude mít lepší nabídku, může kdykoli odejít," uvedl předseda Irineu Alves.

Fotbalista se 44 starty za reprezentaci se vrátil k profesionálnímu sportu dva a čtvrt roku po málem osudovém incidentu. Na jaře 2012 začal hrát za třetiligový tým 12 de Octubre, potřebné výkonnosti už ale nedosáhl.

Nyní by si sledovaný Paraguayec mohl zahrát s Tanabi čtvrtou ligu v Brazílii. Střepiny kulky mu lékaři v hlavě nechali, protože jejich odstranění by bylo příliš riskantní. Omezují však periferní vidění levého oka a mají vliv i na funkci levé nohy.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen