Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 2:2Fotbalisté Zlína v premiéře pod trenérem Vrbou remizovali v přípravě s Olomoucí

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína v premiéře pod novým trenérem Pavlem Vrbou remizovali s Olomoucí 2:2. Předposlední tým ligové tabulky v úvodním utkání zimní přípravy dvakrát prohrával, ale pokaždé dokázal srovnat. Dva góly Hanáků zaznamenal David Vaněček.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba.

Článek

Olomouc, která po podzimu překvapivě figuruje na čtvrtém místě tabulky, vedla už od třetí minuty. Nová posila Sigmy Fortelný přihrál Vaněčkovi a ten překonal gólmana Dostála. Domácí "Ševci" vyrovnali hned za osm minut, když se po rohu prosadil hlavou Simerský.

Ve 21. minutě si Hanáci vzali vedení zpět. Z přímého kopu nacentroval Sláma a hlavičkující Vaněček si připsal druhou branku v utkání. Krátce po změně stran však Zlínští znovu srovnali, opět po rohovém kopu se trefil Kolář. V závěru mohl rozhodnout olomoucký Vodháněl, ale z penalty zamířil jen do tyče.

"Hráli jsme proti ligovému mužstvu, což na začátek přípravy není úplně ideální. Na druhou stranu nám to aspoň ukázalo určité věci. Příležitost dostalo 22 hráčů. Myslím, že to přesně splnilo to, co jsme chtěli. Jsem rád, že jsme zápas herně zvládli celkem slušně," uvedl pro klubovou televizi Vrba.

"Spokojenost je dílčí. S výsledkem nepanuje, protože jsme měli situace na to, abychom rozhodli. Ale s předvedenou hrou, s určitou dávkou kvality, stejně jako s fyzickým výkonem jsem spokojený. Na to, že to byla první příprava, bylo utkání vcelku svižné. Spousta dobrých situací na obou stranách, nakonec asi zasloužená remíza 2:2," citoval klubový web olomouckého trenéra Václava Jílka.

Hned tři na dnes plánované přípravné zápasy byly nakonec zrušeny. Plzeň kvůli marodce nenastoupila proti Pardubicím, Mladá Boleslav nehrála kvůli viróze v soupeřově týmu proti Domažlicím a Slovácku odřekl duel na soustředění v Turecku tamní celek Genclerbirligi.

Trinity Zlín - Sigma Olomouc 2:2 (1:2)
Branky: 11. Simerský, 52. Kolář - 3. a 21. Vaněček.
Zlín
I. poločas: Dostál - Cedidla, Jeřábek, Simerský, Bartošák - Fillo, Hlinka, Hellebrand, Hrubý - Fantiš, Kovinič.
II. poločas: Rakovan - Reiter, Kolář, Procházka, Číž - Vukadinovič, Didiba, Slončík, Čanturišvili - Janetzký, Silný. Trenér: Vrba.
Olomouc
I. poločas: Trefil - Slavíček, Poulolo, Beneš, Sláma - Fortelný, Sedlák - Přichystal, Růsek, Šíp - Vaněček.
II. poločas: Digaňa - Vraštil, Pokorný, Zmrzlý - Navrátil, Breite, Spáčil, Hadaš - Vodháněl - Zifčák, Zlatohlávek. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články