Hlavní obsah

Fotbalistky budou hrát s Běloruskem o MS až příští rok

České fotbalistky odehrají kvalifikační utkání o postup na mistrovství světa 2023 proti Bělorusku až příští rok. Zápas se měl uskutečnit v úterý v Opavě, kvůli několika pozitivním testům na koronavirus v běloruském týmu byl ale odložen. Utkání se odehraje příští rok během jednoho z reprezentačních termínů.

Foto: Sport.cz

Radost českých fotbalistek.

Článek

"Chtěl bych ocenit nelehké, ale korektní jednání obou stran. Nutno v tomto směru poděkovat také celému realizačnímu týmu žen, ale i zástupcům asociace, kteří se podíleli na organizačním zajištění tohoto v mnoha směrech velmi náročného reprezentačního srazu. Věřím, že naše ženy Bělorusko porazí i v náhradním termínu," řekl předseda FAČR Petr Fousek pro svazový web.

"Věřím, že vhodný termín pro sehrání tohoto kvalifikačního zápasu MS 2023 budeme znát co možná nejdříve," dodal generální sekretář asociace Michal Valtr.

Tým kouče Karla Rady potkaly komplikace i před prvním utkáním reprezentačního srazu proti Nizozemsku. Zápas proti favoritkám skupiny se musel kvůli nepřízni počasí přeložit z pátku na sobotu. České fotbalistky nakonec uhrály remízu 2:2 a v kvalifikační skupině C jim patří třetí příčka.

Reklama

Související témata: