Hlavní obsah

Fotbalové ME se na Ukrajině bude hrát ve čtyřech městech

FUNCHAL

Výkonný výbor fotbalové federace UEFA v pátek potvrdil, že zápasy mistrovství Evropy v roce 2012 budou na ukrajinské straně hostit Doněck, Lvov, Charkov a Kyjev. Hlavní město bude také hostit 1. července 2012 finálový duel. Konečná volba pořadatelských měst byla z května přeložena až na prosinec kvůli ekonomickým problémům na Ukrajině.

Článek

Polská strana, která je druhým spolupořadatelem šampionátu, na tom byla s infrastrukturou mnohem lépe a jména čtyř hostitelských měst znala už od jara. UEFA zvažovala také model, podle něhož by k Varšavě, Gdaňsku, Vratislavi a Poznani přibyla ještě další dvě polská města, která by nahradila ukrajinské spolupořadatele. K tomu však nedošlo a k předem jistému Kyjevu dnes vybrali šéfové evropského fotbalu i další tři města.

"Jsem rád, že můžeme dát díky nesmírnému úsilí ukrajinské vlády zelenou symetrickému modelu šampionátu se čtyřmi městy na polské i ukrajinské straně," nechal se slyšet šéf UEFA Michel Platini. "Dnes zvítězila Ukrajina a její lidé," radovala se v místní televizi ukrajinská premiérka Julija Tymošenková.

I Platini si je však vědom, že na Ukrajině stále není vše v ideálním stavu. "Je tu ještě stále množství práce a překážek, které je třeba překonat. Já ale plně věřím polským i ukrajinským pořadatelům," dodal.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň