Hlavní obsah

Fotbalový klub v Kóbe zahájí sbírku na vznik Iniestovy sochy

Japonský fotbalový klub Vissel Kóbe chystá spustit veřejnou sbírku, díky níž by financoval vznik bronzové sochy svého hráče a španělského mistra světa Andrése Iniesty. Představitelé nejbohatšího týmu v zemi, který vlastní miliardář Hiroši Mikitani, doufají, že se u veřejnosti povede vybrat částku ve výši 15 milionů jenů (2,8 milionu korun). Socha sedmatřicetiletého záložníka by měla stát přímo před stadionem.

Foto: Twitter: Andrés Iniesta

Andrés Iniesta

Článek

"Není nijak přehnané, když řekneme, že je zázrak, že tu můžeme vidět Iniestu hrát," napsali organizátoři projektu na klubovém webu. Podle agentury AFP mohou zájemci přispět částkou od 1100 po 1,1 milionu jenů. Přispěvatelé budou mít možnost se s Iniestou při slavnostním odhalení sochy vyfotit, nebo dokonce hlasovat o tom, jakou pózu by měla jeho socha zaujmout.

Bývalý španělský reprezentant přišel do japonského klubu v roce 2018 a těší se v zemi velké popularitě. Podle analytiků klub v souvislosti s jeho příchodem a zvýšeným počtem prodaných vstupenek vydělal přes 100 milionů dolarů. Iniesta se rovněž objevil v místních reklamách na saké nebo telefonní služby.

Rodák z Fuentealbilly prodloužil vloni s Kóbe smlouvu o dva roky a ročně si přijde na 30 milionů dolarů. V minulé sezoně skončil Vissel v J-League třetí, nejvyšší japonskou soutěž dosud nevyhrál.

Z fotbalistů má sochu v Japonsku také brazilská legenda Zico, který působil v letech 1991 - 1994 v týmu Kašima Antlers.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.