Hlavní obsah

Fousek jednal s Infantinem o zájmech českého fotbalu, podpoří ho ve volbách

Předseda Fotbalová asociace ČR Petr Fousek v uplynulých dvou dnech jednal v Paříži s prezidentem Mezinárodní fotbalové federace FIFA Giannim Infantinem, jemuž potvrdil podporu pro další prezidentské volby v březnu příštího roku. Funkcionáři rovněž diskutovali o možnostech financování z programů FIFA, o podpoře ženského fotbalu nebo o účasti českých zástupců ve strukturách FIFA.

Foto: Jan Tauber/FAČR

Petr Fousek

Článek

"Projednávali jsme záležitosti spojené s českými zájmy ve FIFA, které chceme posílit, a také podporu, kterou FIFA poskytuje národním svazům a již chceme pro FAČR více a lépe využívat," uvedl Fousek v tiskové zprávě.

Diskuze ohledně finanční podpory FIFA se týkala i nového programu Forward 3.0. "Vedle programu UEFA Hattrick se u programu FIFA Forward jedná o významnou podporu mezinárodních federací, kterou chceme smysluplně využívat," uvedl generální sekretář FAČR Michal Valtr, jenž se jednání také zúčastnil.

Funkcionáři řešili i dopady konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou, růst cen energií a další záležitosti mezinárodního fotbalu. Fousek rovněž Infantinovi potvrdil, že tuzemská asociace má zájem o pořádání některých akcí FIFA.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín