Hlavní obsah

Hanousek odešel z Karviné do druholigové polské Lodže

Fotbalista Marek Hanousek po roce a půl skončil v Karviné a posílil desátý celek druhé polské ligy Widzew Lodž. Oba kluby o přestupu devětadvacetiletého záložníka informovaly na svých webech. Hanouska čeká první zahraniční angažmá, s Lodží podepsal smlouvu na rok a půl s opcí na dalších 12 měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Marek Hanousek bude působit v polské Lodži

Článek

Bývalý středopolař pražské Dukly a Plzně v této sezoně neměl pevné místo v karvinské sestavě a zasáhl jen do šesti ligových zápasů. V nejvyšší soutěži slávistický odchovanec dohromady odehrál 210 utkání, vstřelil 15 gólů a přidal devět asistencí. Lodž získala Hanouska těsně před uzávěrkou přestupů v Polsku.

"Chtěl jsem v zimě opustit Karvinou. Měl jsem nabídky z první české i slovenské ligy, ale když jsem se dozvěděl, že o mě stojí Widzew, rozhodl jsem se zariskovat a jít sem. Riziko bylo v tom, že v Česku a na Slovensku se přestupové okno uzavřelo dřív, takže jsem musel předem odmítnout kluby z těchto zemí a vsadit na Widzew. Od první chvíle tady cítím, že je to dobrý krok," řekl Hanousek v rozhovoru pro klubovou televizi.

Reklama