Hlavní obsah

Horváth zlákal nerozlučného parťáka Rezka do Domažlic!

Praha

Prošli spolu Teplicemi, Spartou, zažili společně historický mistrovský titul ve Viktorii Plzeň. Pavel Horváth a Jan Rezek. Nerozluční parťáci teď budou spolu válčit v Domažlicích! Ovšem v rozdílných rolích: Horváth, jenž po uplynulé sezóně ukončil fotbalovou kariéru, bude Rezka kočírovat z pozice trenéra.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Rezek

Článek

Západočeský klub, kam Horváth nastupuje do pozice kouče, a který zřejmě nahradí Viktorii Žižkov (neobdržela licenci) ve druhé nejvyšší soutěži (FNL), příchod 33letého Rezka potvrdil na svých internetových stránkách.

„Vyřešen je příchod bývalého plzeňského hráče Jana Rezka, mužstvo by měli posílit další hráči Plzně, Příbrami nebo Varnsdorfu," stojí na klubovém webu.

Horváth si z Rezka před časem při působení v Plzni utahoval, že jej tahá s sebou jako kouli na noze. Teď se potkají už na čtvrté štaci. Někdejší reprezentační útočník naposledy působil v kyperském prvoligovém týmu Ermis.

V Domažlicích bude pravděpodobně hrát druhou ligu, kam by klub mohl poskočit z ČFL. V tabulce sice skončila na třetím místě, STK však potrestala druhou Viktorii Jirny za neoprávněný start hráče Denise Tokase kontumací 9 zápasů a odebráním 20 bodů. Jiskra se tím posunula na druhou příčku, čímž získala možnost startu ve FNL.

Jiskra však musí splnit několik podmínek: minimálně o 5 metrů prodloužit hrací plochu, oddělit sektory pro hosty, vyčlenit místo pro novináře a především garantovat schopnost financování po celou dobu soutěže. Definitivní slovo podle zpráv z klubu padne v úterý 23. června.

Reklama

Související témata: