Hlavní obsah

Infantino je opět jediným kandidátem na funkci předsedy FIFA

Aktualizováno

Jediným kandidátem na funkci prezidenta FIFA je Gianni Infantino, který mezinárodní fotbalovou federaci vede od roku 2016. Do uzávěrky nikdo jiný přihlášku nepodal. FIFA o tom informovala na webu. Volba se uskuteční 16. března v Kigali.

Foto: Pool, Reuters

Prezident FIFA Gianni Infantino na summitu G20.

Článek

Dvaapadesátiletý Infantino se do čela FIFA postavil v únoru 2016 jako nástupce zdiskreditovaného Seppa Blattera. Ve volbách tehdy porazil čtyři protikandidáty, o tři roky později už protikandidáta stejně jako nyní neměl.

Infantino v čele FIFA prosadil mimo jiné rozšíření účastníků mistrovství světa z 32 na 48 od roku 2026 a chtěl také pořádal šampionát každé dva roky. Ve Švýcarsku je kvůli schůzkám s bývalým generálním prokurátorem vyšetřován pro podezření ze zneužití moci.

Foto: FAČR

Předseda FAČR Petr Fousek (vlevo) s předsedou FIFA Giannim Infantinem na Olympijském stadionu v Římě před zahajovacím zápasem EURO 2020 Itálie – Turecko.

Podporu pro znovuzvolení do čela FIFA už někdejšímu generálnímu sekretáři UEFA vyjádřily jihoamerická fotbalové konfederace a Asie s Oceánií. Na nedávné schůzce mu podporu slíbil i předseda FAČR Petr Fousek.

Co nabídne Sport.cz během MS ve fotbale?Video: Sport.cz

Reklama