Hlavní obsah

Juráskova hořká premiéra v dresu Benfiky. Favorit ztratil na hřišti Boavisty, Musa navíc dostal červenou

Po vítězství v portugalském Superpoháru fotbalistům Benfiky Lisabon s českým obráncem Davidem Juráskem vstup do ligy nevyšel. Na hřišti Boavisty Porto sice obhájci titulu dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 2:3. Ve třinácté nastavené minutě rozhodl zápas slovenský útočník Róbert Boženík, který předtím svým prvním gólem vyrovnal na 1:1.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto Davida Juráska v dresu Benfiky Lisabon.

Článek

Jurásek, který přišel do Benfiky v červenci z pražské Slavie za 14 milionů eur (asi 334 milionů korun), odehrál přes 90 minut, než ho nahradil bývalý sparťan Mihailo Ristič.

Hosty poslal do vedení ve 22. minutě argentinský mistr světa Ángel Di María, který se vrátil do lisabonského klubu po 13 letech. Krátce po přestávce byl vyloučen za tvrdý faul bývalý slávista Petar Musa a brzy nato vyrovnal Boženík. Rafa Silva znovu získal Benfice náskok, který vymazal v 90. minutě z penalty Lourenco. V dlouhém nastavení pak dal vítězný gól Boženík.

Portugalská fotbalová liga - 1. kolo:
Moreirense - FC Porto 1:2
Boavista Porto - Benfica Lisabon 3:2.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.