Hlavní obsah

Kamerun - Egypt 0:0 PP, na pen. 1:3Kamerun nezvládl penaltové drama, finále afrického šampionátu si zahraje Egypt

Fotbalisté Egypta vyřadili v semifinále afrického Poháru národů domácí Kamerun a v souboji o titul vyzvou v neděli Senegal. Duel nejúspěšnějších týmů v historii šampionátu dospěl po bezbrankovém průběhu až do penaltového rozstřelu, ve kterém podruhé na turnaji uspěli "Faraoni". Kamerun čeká v sobotu zápas o třetí místo proti Burkině Faso.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Fotbalisté Egypta vyřadili v semifinále afrického Poháru národů domácí Kamerun a v souboji o titul vyzvou v neděli Senegal.

Článek

Na stadionu Olembé v Yaoundé v základní hrací době gól nepadl, ačkoliv domácí Kamerun byl aktivnější a dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Ve 20. minutě trefil hlavičkou spojnici tyče a břevna bývalý obránce pražské Slavie Ngadeu a po změně stran dopadl podobně i druhý nejlepší střelec turnaje Toko Ekambi.

Egypt se musel v prodloužení obejít bez trenéra Queiroze, jenž dostal v 90. minutě za protesty červenou kartu. Jeho svěřenci přesto dotáhli reprízu finále z roku 2017 až k penaltovému rozstřelu, ve kterém stejně jako v osmifinále proti Pobřeží slonoviny uspěli.

Hrdinou byl brankář Gabaski, jenž ve druhé sérii vychytal Moukoudiho a následně i Léu Silikiho. Egypťané naopak byli neomylní, a to se ani nedostalo na největší hvězdu týmu Salaha. Za Kamerun proměnil penaltu pouze nejlepší střelec šampionátu Aboubakar a utkání ukončil nepřesnou střelou N'Jie.

Mistrovství Afriky ve fotbale - semifinále:
Kamerun - Egypt 0:0 po prodl., na pen. 1:3.

Reklama