Hlavní obsah

Kanibal zpět v akci! Suárez po téměř dvouleté pauze okusí Kanárky

V uruguayské fotbalové reprezentaci se schyluje k velkému návratu kanonýra Luise Suáreze. Tomu vypršel devítizápasový trest za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na MS 2014 a znovu oblékne dres La Celeste. K návratu barcelonského útočníka dojde 25. března na "prokleté" brazilské půdě.

Foto: Profimedia.cz

Luis Suárez (vpravo) na MS v Brazílii pokousal Giorgia Chielliniho a po incidentu zahrál jedno velké divadlo.

Článek

Právě na světovém šampionátu v Brazílii se Suárez postaral o největší ostudu, když v posledním zápase skupiny D v Natalu pokousal italského zadáka a následně dostal trest ve formě zákazu činnosti na čtyři měsíce, navíc devětkrát nesměl obléknout reprezentační trikot.

Rok a devět měsíců po vynesení ortelu se však uruguayští fanoušci dočkají návratu svého elitního střelce. Suárez, jehož kariéru zdobí skvělé momenty, ale také řada "kousavých" skandálů, je po svém příchodu do Barcelony bezproblémový a kromě klubových povinností už přemýšlí i o nadcházejícím kvalifikačním zápase o MS 2018. Ten Uruguay sehraje 25. března v Recife proti domácím Kanárkům.

Svěřencům Óscara Tabáreze se bez největší hvězdy loni nedařilo. Jakožto obhájce prvenství skončila Uruguay na Copě Américe až sedmá, současnou kvalifikaci na šampionát v Rusku ale rozjela dobře - ve čtyřech zápasech třikrát vyhrála a je druhá.

Reklama

Související témata: