Hlavní obsah

Koronavirus ve Spartě. Rezerva přerušuje přípravu

Praha

Teprve v pondělí zahájili přípravu na novou sezonu, ještě v sobotu odehráli přátelský duel proti béčku Liberce (prohra 3:4), jenže hned o den později hlásí rezerva fotbalové Sparty nepříjemnou novinku. Z důvodu výskytu onemocnění covid-19 v týmu Letenští přerušují přípravu na nadcházející ročník ČFL.

Foto: Sport.cz

Rezervní tým Sparty musí minimálně na 14 dní na fotbal zapomenout.

Článek

„Béčko bude následujících 14 dní z rozhodnutí vedení v karanténě a ruší soustředění v Písku. Dále bude režim B-týmu koordinován se zástupci hygieny," uvedla Sparta na svých oficiálních stránkách.

Svěřenci trenéra Michala Horňáka, do jehož kádru patří i zkušený záložník Lukáš Vácha, nepřijdou jen o soustředění v Písku, neboť v době čtrnáctidenní karantény byly v plánu i přípravné duely s béčkem Jablonce, Olešníkem a Pískem.

Karanténa sparťanské rezervy by neměla ohrozit start přípravy prvoligového áčka, které se poprvé sejde v pátek, kdy na FTVS absolvuje fyzické testy.

Jeden případ koronaviru se podle ČTK objevil i v druholigovém Vyšehradě, kterému teprve před pěti dny skončila sezona. Hráči jsou kvůli tomu v karanténě a nemohou na dovolenou.

Reklama

Související témata: