Hlavní obsah

Leo, prosíme, vrať se! Messimu v Argentině odhalili sochu, i starosta na něj naléhal

Buenos Aires

Hned dvojí zděšení vstřebávají v Argentině od začátku týdne. Nejprve fotbalová reprezentace prohrála finále amerického mistrovství s Chile, následně se pak s národním dresem rozloučila frustrovaná hvězda Lionel Messi. Den na to ale už v Buenos Aires odhalovali jednomu z nejlepších hráčů světa sochu. A nemalá část Argentinců doufá, že je to jedno z gest, které může oporu Barcelony přesvědčit k návratu do reprezentace.

V Buenos Aires odhalili sochu Messiho.Video: Reuters

 
Článek

Sochu v úterý slavnostně odhalil starosta Buenos Aires Horacio Rodriguez Larreta. A ani on se netajil přáním, aby hvězdný útočník své rozhodnutí přehodnotil.

„Tohle je velmi příhodný moment a dobrý způsob, jak požádat Lea, aby zůstal s námi. Aby nás vzal za ruce a dotáhl k vítězství. Vůbec nepochybuji o tom, že bychom s ním vyhráli mistrovství světa v Rusku. Vy, kdo můžete, udělejte si fotku se sochou, dejte ji na sociální média a žádejte Lea, aby zůstal," uvedl starosta v projevu.

Rozmyslí si své rozhodnutí?

Messiho, jenž ve finále neproměnil pokutový kop v rozhodujícím rozstřelu, definitivně zdeptal fakt, že s národním týmem hrál už čtvrté finále na velkém turnaji, aniž by si sáhl na pohár pro vítěze.

Když se započítá i Konfederační pohár, Argentina prohrála od roku 1995 sedm velkých finále, z toho tři proti velkému rivalovi z Brazílie.

Messi sice ve své vlasti často čelí kritice za výkony v reprezentaci a neustále je srovnáván s Diegem Maradonou, ale za jeho návrat se přimlouvají i členové týmu světových šampiónů z roku 1986.

„Podle mě to řekl ve vypjatém momentu, z frustrace, že zase nedosáhl na titul. Doufám, dá-li Bůh, že si to ještě rozmyslí a s národním týmem zůstane," vzkázal člen zlatého týmu Hector Enrique.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín