Hlavní obsah

Má tituly se Spartou i Slavií, teď zkouší gólman restartovat kariéru. Kde bude chytat?

Praha

Comeback! Gólman Jaromír Blažek se vrací do branky. Ve čtyřiačtyřiceti letech se nechal přemluvit a znovu startuje kariéru. Jeden titul se Slavií, šest se Spartou, teď ho zlákalo angažmá v pražském přeboru, kde bude chytat za Újezd nad Lesy. „Neměl jsem to v plánu, ale zřejmě trefili správnou chvíli," směje se nečekanému angažmá v páté nejvyšší soutěži bývalý český reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jaromír Blažek se s profesionální kariérou rozloučil, teď pomůže v pražském přeboru Újezdu nad Lesy.

Článek

Před více než rokem se rozloučil s profesionální kariérou při benefici na Letné a ještě na podzim s úsměvem na tváři prohlašoval, že už se mezi tyče vrátit nehodlá. „Měl jsem nějaké nabídky, ale chci už trochu klidu," tvrdil zkušený gólman, jenž naposledy chytal ligu v Jihlavě.

Uběhlo pár měsíců a všechno je jinak. Se svými zkušenostmi by se jistě hodil i celkům z vyšší soutěže, nakonec ale kývl Újezdu nad Lesy. „Zkoušeli mě získat už dřív, ale odmítal jsem. Teď jsme se domluvili. Nepočítal jsem s návratem, ale asi trefili chvíli, kdy jsem měl dobrou náladu," usmál se Blažek a zdůraznil, že jde o výpomoc na pár měsíců.

Připravený je i na to, že bude hvězdou soutěže a fanoušci ho budou pečlivě sledovat. A možná mu příznivci jiných klubů návrat v přeboru „osladí" nějakým pokřikováním. „Je mi jasné, že se nějací křiklouni najdou, ale jsem velký kluk, abych to ustál," dodává. Za pár měsíců si navíc začne dělat licenci, aby mohl být trenérem brankářů i v nejvyšší soutěži.

V novém klubu má za sebou už i první zápas. Újezd prohrál 1:2 se Zbuzany, kde se mu postavil další exsparťan Marek Kincl. Co Blažek říkal na nové spoluhráče z amatérského fotbalu? „Nemám s ničím nejmenší problém. Ale jinak o přeboru nic nevím, snad jen, že je Újezd desátý," usmívá se Blažek.

"Je to neskutečná osobnost. Měl by to být i tahák pro fanoušky. Byla radost vidět, jak si diriguje spoluhráče," pochvaluje si posilu trenér Milan Šafr.

Reklama