Hlavní obsah

Malý gólman sebevědomě napřáhl a dokonale zaskočil soupeře

Madrid

Je na světě dědic dovedností slavného fotbalového brankáře? Rogério Ceni, který coby gólman byl mimořádným postrachem svých protějšků, vskutku možná má nástupce. Alespoň je to zmiňováno ve spojitosti s turnajem Iscar Cup, který se hrál ve Španělsku. Malý brankář tam předvedl ne tak často vídaný kousek.

Malý brazilský brankář dal gól.

 
Článek

Na prestižní mládežnické klání se vydal i výběr desetiletých z brazilského státu Sao Paulo s brankářem Renatem Marínem. Čekaly je souboje s chlapci z klubů, do kterých pak řada Brazilců míří za výdělky. A v jednom z nich se Marín zapsal mezi střelce. U postranní čáry sebevědomě napřáhl z přímého kopu a z nějakých padesáti metrů překonal brankáře Espaňolu. Nikoli omylem. Zjevně to tak opravdu sám chtěl. Balón neomylně zaplul do sítě.

Obdivné komentáře se shromažďují u videa s kouskem tohoto chlapce. Právě Sao Paulo je místem, kde podobné kousky předváděl Ceni. Dával spoustu gólů z přímých i pokutových kopů. Gólman, který celou kariéru strávil v FC Sao Paulo, byl v tomto směru jedinečný. Loni ve svých dvaačtyřiceti ukončil kariéru. A Marínovi možná dodává gólmanskou inspiraci.

Reklama

Související témata: