Hlavní obsah

Maradona dostal pokutu za to, že věnoval výhru venezuelskému prezidentovi

Diego Maradona dostal v Mexiku pokutu za to, že věnoval březnové vítězství svého týmu Dorados de Sinaloa venezuelskému prezidentovi Nicolási Madurovi. Podle Mexické fotbalové federace tím slavný Argentinec porušil regule týkající se politické neutrality. Výše pokuty nebyla zveřejněna.

Foto: Profimedia.cz

Diego Maradona má další problém

Článek

Osmapadesátiletý Maradona, jenž trénuje v Mexiku od loňska v druhé lize, měl blízké vztahy už s předchozím venezuelským prezidentem Hugem Chávezem.

Za svého přítele a ideového spojence považuje mistr světa z roku 1986 i Chávezova nástupce Madura, jenž ho na oplátku před čtyřmi lety po odstoupení Seppa Blattera navrhoval do role prezidenta světové federace FIFA.

Vítězství Dorados věnoval Maradona nejen Madurovi, ale celému venezuelskému lidu, jenž se potýká s ekonomickou a humanitární krizí. Tu nicméně podle opozice i řady expertů způsobila právě hospodářská politika autoritářské Madurovy vlády.

Maradona, obdivovatel bývalého kubánského vůdce Fidela Castra, zároveň zkritizoval amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid