Hlavní obsah

Messi králem Ameriky, Miami vyhrálo Ligový pohár na penalty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Argentinský útočník Lionel Messi vyhrál s Inter Miami svou první trofej. Ve finále Ligového poháru floridský tým porazil Nashville na penalty. Někdejší hráč Barcelony se zároveň stal nejlepším hráčem a střelcem turnaje. V sedmi odehraných zápasech se trefil celkem desetkrát a přidal také jednu asistenci.

Foto: George Walker IV, ČTK/AP

Hráči Inter Miami slaví zisk Ligového poháru.

Článek
Fotogalerie

Messi debutoval za Miami před necelým měsícem, dnes už s posledním týmem východní konference MLS získal svou první trofej. Argentinec se ve finále Ligového poháru, jehož se kromě amerických a kanadských mančaftů účastní také mexické celky, trefil už ve třiadvacáté minutě, kdy se dostal k odraženému balonu, rychlou a efektivní kličkou obešel protihráče a zpoza vápna pod víko zavěsil.

Nasvhillu se v druhém poločase podařilo po rohovém kopu srovnat. Autorem branky byl haitský útočník Fafa Picault. V základní hrací době už žádný jiný gól ale nepadl a o vítězi tak rozhodovaly penalty, které až v 11. sérii ovládlo Miami. Rozhodující pokutový kop vstřelil brankář Interu Drake Callender.

Messi tak získal svou 44. trofej v kariéře a stal se v tomto ohledu nejúspěšnějším hráčem historie. Dosud držel rekord nejvíce vyhraných trofejí bývalý pravý bek Dani Alves. Brazilec se dostal na číslo 43.

Miami se do finále play off Ligového poháru probojovalo postupně přes Orlando City, Dallas, Charlotte a Philadelphii. Skupinovou fázi, v níž vyzvali svěřenci Taty Martina mexický tým Cruz Azul a Atlantu, ovládli suverénně s plným počtem bodů. Sedminásobný držitel Zlatého míče Messi skóroval ve všech sedmi zápasech.

Finále Ligového poháru (USA, Kanada a Mexiko)
Nashville - Miami 1:2 pen.
Branky: 57. Picault - 23. Messi, rozh. pen. Callender

Reklama