Hlavní obsah

Násilnosti na fotbale. Světlice zranila dvě děti, fanoušek zlomil rohový praporek o gólmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokus o vraždu! Takto informují o výtržnostech na fotbalovém utkání turecké druhé nejvyšší ligy mezi Göztepe a Altayem některá místní média. Zápas byl ukončen poté, co někteří hostující fanoušci hodili do sektoru domácích světlici, která vážně zranila jednoho muže a údajně lehce i dvě děti. Poté „fanoušek,“ který vtrhl na hřiště, rohovým praporkem napadl gólmana hostí a způsobil mu čtyřcentimetrovou tržnou ránu na hlavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbaloví fanoušci házejí světlice - ilustrační foto.

Článek

Takovéto scény opravdu na fotbal nepatří. Bylo odehráno zhruba 19. minut zápasu mezi Goztepe a Altayem, když do sektoru domácích přiletěla z vedlejšího sektoru světlice. Ta jednoho muže vážně zranila v obličeji a na hrudníku. „Fanoušci" hostí byli tak mazaní, že před tím zapálili ve své části tribuny dýmovnici, aby nebylo vidět, kdo světlici hodil.

Pro zraněného muže musela přijet sanitka a zápas byl přerušen. Někteří z hráčů poté přihlíželi zásahu zdravotníků, včetně gólmana hostí Ozana Özença. Ten se stal další obětí šílených rowdies.

Jeden z nich totiž vtrhl na hřiště a s rohovým praporkem na nic netušícího brankáře zezadu zaútočil. Velkou silou jej udeřil do hlavy a než útočníka ostatní stačili zpacifikovat, uštědřil mu ještě jednu ránu přes záda. Rohový praporek o gólmana nakonec přerazil. Útočník byl poté zadržen policií.

Özenç musel být také převezen do nemocnice. Ukázalo se, že mu muž způsobil několikacentimetrovou tržnou ránu na hlavě. Gólman ztratil zřejmě dost krve, což potvrzuje i zakrvácené lůžko, které později na sítích sdílel jeden z novinářů.

Göztepe se k vážnému incidentu vyjádřilo později na Twitteru. „Přejeme brzké uzdravení našim fanouškům, kteří byli vážně zraněni světlicí vystřelenou z hostující tribuny," stojí v prohlášení, ve kterém se uvádí, že mezi zraněnými měly být i dvě děti.

Podle některých informací bylo v souvislosti s násilnostmi zadrženo 21 lidí. Utkání bylo ukončeno a zatím není jasné, kdy se bude dohrávat. Mnozí ovšem volají po tom, aby oba týmy hrály do konce sezony s prázdnými tribunami.

Reklama